Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

VUmc stapt met nieuw ecosysteem af van vaste PC’s en gaat mobiel

Het VU medisch centrum stapt af van vaste Windows PC’s en zullen geleidelijk overstappen naar een nieuw ecosysteem dat draait op ARM-chips. Hierdoor wordt de apparatuur kleiner, lichter en altijd verbonden met internet, maar minstens zo belangrijk, ze zijn te gebruiken wanneer je het nodig hebt. Het ziekenhuis heeft hiervoor de samenwerking gezocht met IBM en Apple.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het tijdperk van Intel en vaste computers is aan vervanging toe. Het nieuwe “Mobile working” is een heel nieuw ecosysteem zo legt adviseur Peter van Felius uit. “Pas als je door hebt dat je als ziekenhuis moet overschakelen op dat nieuwe ecosysteem, zie je hoe fundamenteel dat is en welke impact het kan hebben op je infrastructuur en de efficiency van werkprocessen”, vervolgt hij.

Daar wordt de zorg beter van

Kno-arts Jochen Bretschneider legt uit dat de omschakeling waardevolle inzichten biedt voor zijn werk als arts. “Voor mij is het van belang dat ik de juiste medische informatie direct tevoorschijn kan halen of kan delen. Ik sta bijvoorbeeld aan het bed van een patiënt en ik wil iets over een specifieke bloedwaarde weten. Hoe doe ik dat zo snel mogelijk?”
 
“Of ik wil een verandering in medicatie doorgeven aan de verpleegkundige. Als je dat direct kunt doen, met de kracht van een computer at your fingertips, dan ben je minder tijd kwijt met nodeloze handelingen. Daar wordt de zorg beter van en daarom ben ik in dit project gestapt.”

Het project van VUmc zal stap voor stap overgaan op het nieuwe systeem. De eerste verandering die doorgevoerd zal worden betreft een messaging-app. Hoewel het in eerste instantie lijkt op een gewone berichtenservice, voldoet de app wat betreft veiligheid qua hardware, software en het beveiligen van de data aan hoge eisen, die met de nieuwe technieken noodzakelijk zijn.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen