V&VN zoekt naar opvolger slimme drinkbeker met scriptieprijs 2017

Brancheorganisatie V&VN (Verpleegkundigen & verzorgenden Nederland) wil het gebruik van e-health voor toepassingen in de gezondheidszorg stimuleren met de landelijke V&VN VZI eHealth scriptieprijs 2017.

Het platform V&VN Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie schrijft de prijs uit om de toepassing van e-health door verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden te stimuleren en om studenten uit te dagen de meerwaarde van deze innovaties te onderzoeken.

Aan die laatste groep is dan ook de oproep gericht om scriptie met e-health als onderwerp in te sturen. Tussen 19 juni en 21 juli kunnen  afstudeerscripties op dit gebied ingestuurd worden. Eind augustus worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. Zij worden dan gevraagd om een korte videopitch op te nemen. Na een publieksjurering in oktober volgt de officiële prijsuitreiking op maandag 6 november tijdens de V&VN Verenigingsbijeenkomst in Zwolle. De winnaar ontvangt  1.000 euro, de overige genomineerden ieder 100 euro.

Bij de beoordeling wordt het innovatieve karakter en de meerwaarde voor de patiënt als uitgangspunt genomen. Daarnaast zijn de praktische toepasbaarheid en verbetering van kwaliteit en efficiency in de verpleegkundige beroepsuitoefening eveneens van belang. Tenslotte wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de mate waarin patiënten betrokken zijn bij de opzet en uitvoering van het project/onderzoek.

Slimme drinkbeker

De eerste V&VN VZI eHealth scriptieprijs werd gewonnen door Anouk Sijbers. Haar scriptie betrof een slimme drinkbeker waarmee de vochtinname bij ouderen nauwkeurig gemeten kon worden. Sijbers, inmiddels verpleegkundige kwaliteit en veiligheid bij De Zorggroep, zit dit jaar ook in de jury.

Het platform V&VN Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie (VZI) is bedoeld voor verpleegkundigen & verzorgenden die kennis en ervaring uit willen wisselen over alles dat te maken heeft met het werken met zorginformatietechnologie. Dit vanuit de grondgedachte dat ICT verpleegkundigen kan ondersteunen in de uitvoering van hun vak en het werk eenvoudiger, veiliger en betaalbaarder kan maken, mits ICT wordt ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden, waardoor het aansluit bij de uitoefening van het beroep.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?