Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

V&VN zoekt naar opvolger slimme drinkbeker met scriptieprijs 2017

Brancheorganisatie V&VN (Verpleegkundigen & verzorgenden Nederland) wil het gebruik van e-health voor toepassingen in de gezondheidszorg stimuleren met de landelijke V&VN VZI eHealth scriptieprijs 2017.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het platform V&VN Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie schrijft de prijs uit om de toepassing van e-health door verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden te stimuleren en om studenten uit te dagen de meerwaarde van deze innovaties te onderzoeken.

Aan die laatste groep is dan ook de oproep gericht om scriptie met e-health als onderwerp in te sturen. Tussen 19 juni en 21 juli kunnen  afstudeerscripties op dit gebied ingestuurd worden. Eind augustus worden de vijf genomineerden bekend gemaakt. Zij worden dan gevraagd om een korte videopitch op te nemen. Na een publieksjurering in oktober volgt de officiële prijsuitreiking op maandag 6 november tijdens de V&VN Verenigingsbijeenkomst in Zwolle. De winnaar ontvangt  1.000 euro, de overige genomineerden ieder 100 euro.

Bij de beoordeling wordt het innovatieve karakter en de meerwaarde voor de patiënt als uitgangspunt genomen. Daarnaast zijn de praktische toepasbaarheid en verbetering van kwaliteit en efficiency in de verpleegkundige beroepsuitoefening eveneens van belang. Tenslotte wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de mate waarin patiënten betrokken zijn bij de opzet en uitvoering van het project/onderzoek.

Slimme drinkbeker

De eerste V&VN VZI eHealth scriptieprijs werd gewonnen door Anouk Sijbers. Haar scriptie betrof een slimme drinkbeker waarmee de vochtinname bij ouderen nauwkeurig gemeten kon worden. Sijbers, inmiddels verpleegkundige kwaliteit en veiligheid bij De Zorggroep, zit dit jaar ook in de jury.

Het platform V&VN Verpleegkundige Zorg- en Informatietechnologie (VZI) is bedoeld voor verpleegkundigen & verzorgenden die kennis en ervaring uit willen wisselen over alles dat te maken heeft met het werken met zorginformatietechnologie. Dit vanuit de grondgedachte dat ICT verpleegkundigen kan ondersteunen in de uitvoering van hun vak en het werk eenvoudiger, veiliger en betaalbaarder kan maken, mits ICT wordt ontwikkeld voor verpleegkundigen en verzorgenden, waardoor het aansluit bij de uitoefening van het beroep.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen