VZVZ wil inzicht in behoeften digitale informatie-uitwisseling

11 oktober 2017
Nieuws
Met de bevindingen wil de VZVZ leden nu en in de toekomst zo goed mogelijk ondersteunen met haar dienstverlening, zo laat brancheorganisatie Actiz weten. De doelgroep van de inventarisatie betreft niet alleen functionarissen die actief zijn op het gebied van informatiemanagement. De organisatie is ook op zoek naar input van managers op het gebied van beleidsontwikkeling en kwaliteitsmanagement.  Alle informatie moet uiterlijk 15 oktober binnen zijn.

Over VZVZ

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur van het Landelijk Schakelpunt (LSP). VZVZ zorgt ervoor dat het netwerk goed functioneert, zodat bijvoorbeeld zorgverleners alleen de gegevens kunnen inzien die voor hun beroepsgroep zijn toegestaan. Zo kan een huisarts wel een samenvatting van het huisartsdossier inzien, maar een apotheker niet.

Ook zorgt VZVZ ervoor dat het netwerk bijhoudt wie gegevens aanmeldt en wie gegevens opvraagt. In overleg met de Patiëntenfederatie Nederland, de koepelorganisaties van zorgverleners, Zorgverzekeraars Nederland en ICT-leveranciers werkt VZVZ ook aan verdere verbetering en ontwikkeling van de zorginfrastructuur.