Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 maart 2016
Artikel delen

Wearable Technologie geeft mensen superkrachten

IDtechEX voorspelde onlangs dat de Wearable Technology (WT) markt 70 miljard bedraagt in 2025. Onderzoek van de Universiteit van Missouri laat een enorme impact zien op de manier waarop we werken en leven.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het onderzoek van Deepika Raj en Jung E Ha-Brookshire in de International Journal of Fashion Design, Technology and Education richtte zich op mensen die werkzaam zijn in de industrie. Zij wilden weten hoe WT hun manier van werken veranderde en wat hun visie is op het ontwerpen van deze kleding.
Volgens de onderzoekers is er nog weinig bekend over de achtergronden van de ontwikkelaars. Ook is er nog weinig bekend over het kennis- en creatieproces.

De ontwerpers waren unaniem positief over WT. Het kan mensen met een beperking helpen te zien, horen of beter te spreken. In feite kan iedereen met WT dingen doen die ze eerder niet konden. Het geeft mensen superkrachten.

Wat is een goed ontwerp?

Interessant aan het onderzoek is dat de ontwerpers aangeven wat nu precies een ontwerp goed maakt: het moet passen bij de vormen van een lichaam, het moet connectiviteit met de buitenwereld verbeteren en het moet problemen oplossen voor de gebruiker. WT is een samensmelting van technologie, fysiologie en kledingontwerp.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen