Search
Close this search box.
Search

Wearable Technologie geeft mensen superkrachten

IDtechEX voorspelde onlangs dat de Wearable Technology (WT) markt 70 miljard bedraagt in 2025. Onderzoek van de Universiteit van Missouri laat een enorme impact zien op de manier waarop we werken en leven.

Het onderzoek van Deepika Raj en Jung E Ha-Brookshire in de International Journal of Fashion Design, Technology and Education richtte zich op mensen die werkzaam zijn in de industrie. Zij wilden weten hoe WT hun manier van werken veranderde en wat hun visie is op het ontwerpen van deze kleding.
Volgens de onderzoekers is er nog weinig bekend over de achtergronden van de ontwikkelaars. Ook is er nog weinig bekend over het kennis- en creatieproces.

De ontwerpers waren unaniem positief over WT. Het kan mensen met een beperking helpen te zien, horen of beter te spreken. In feite kan iedereen met WT dingen doen die ze eerder niet konden. Het geeft mensen superkrachten.

Wat is een goed ontwerp?

Interessant aan het onderzoek is dat de ontwerpers aangeven wat nu precies een ontwerp goed maakt: het moet passen bij de vormen van een lichaam, het moet connectiviteit met de buitenwereld verbeteren en het moet problemen oplossen voor de gebruiker. WT is een samensmelting van technologie, fysiologie en kledingontwerp.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?