Webcast Deloitte verheldert digitaal landschap zorg

Het snel veranderende digitale landschap heeft een grote impact op maatschappij en bedrijfsleven. Overheden proberen digitalisering ook in nieuwe regulering mee te nemen, zoals de EU-wijde ePrivacy richtlijn die nog onder constructie is, of de Algemene Verordening Persoonsgegevens die in mei 2018 in gaat om burgers beter te beschermen tegen verlies van hun persoonlijke gegevens.

Consultancyfirma Deloitte wil organisaties uit de zorg meer inzicht geven in hoe en waar ze tegenwoordig aan moeten voldoen. Daarom komt Deloitte maandag 10 juli met een speciale webcast, de Digital Health Compliance, waar het bedrijf in zal gaan op alle uitdagingen die de veelheid aan complexe en soms tegenstrijdige wet- en regelgeving in een snel veranderend digitaal landschap met zich meebrengt.

In de Digital Health Compliance webcast op maandagochtend zal Deloitte eveneens ingaan op het vinden van een goede balans tussen de noodzaak van een goede informatiebeveiliging en het voldoen aan privacy- en compliance regels, en de wens om geld vooral te stoppen in de kerntaak: het verlenen van zorg. Zo wordt onder meer aangestipt hoe het mogelijk is om zo efficiënt mogelijk digitale middelen in te zetten om zo compliant te worden en te blijven.

Vind hier meer informatie over de webcast.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?