Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Website ZMT! is live

Marjolein Tasche, voorzitter van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis en Vlietland, heeft deze week de website van het programma Ziekenhuisprofessionals Maken de Toekomst! (ZMT!) gelanceerd. Dat gebeurde als aftrap van de eerste van 3 regiobijeenkomsten van het programma. Op de nieuwe website staat nieuws over het programma, achtergronden en tools om zelf aan de slag te gaan, zoals de stroomversnellers.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Onder de vlag van het arbeidsmarktprogramma Ziekenhuisprofessionals Maken de Toekomst! (ZMT!) werkt de NVZ samen met leden en stakeholders aan arbeidsbesparende innovatieve oplossingen en het versterken van samenwerking op het gebied van instroom en behoud van personeel.

ZMT! zet in op twee pijlers

  • Slimmer werken

Slimmer werken focust op de inzet van arbeidsbesparende innovaties. Het gaat om proces-, sociale en technologische innovaties die zorgen voor een hogere inzetbaarheid en een lagere werkdruk.

  • Samenwerken

De tweede pijler richt zich op samenwerking op het terrein van strategisch HR-beleid, inclusief opleiden. De transitie naar toekomstbestendige zorg vraagt om samenwerking tussen zorginstellingen op het gebied van instroom én behoud van medewerkers. De NVZ stimuleert haar leden in de regio voorwaarden te creëren om medewerkers aan te trekken en te behouden.

Stroomversnellers

Voor elk thema binnen de pijlers slimmer werken en samenwerken is  een stroomversneller ontwikkeld. Dit is een handreiking voor instellingen om invulling te geven aan het thema, of om deze te versterken. Op die manier helpen de stroomversnellers om de transitie te versnellen of op te schalen.

Tijdens de bijeenkomst in Rotterdam waren er drie presentaties. In een vermakelijke en interactieve sessie dachten de deelnemers na over nieuwe beroepen in het ziekenhuis. Zoals een uitzijnverbandmeester, de zorgverkeersleider en de robotopvoedkundige. Daarna volgde uitleg over de stroomversnellers die het programma ontwikkelt. Dat zijn grafische weergaven van een handreiking, gebaseerd op goede voorbeelden in het veld.

Deze voorbeelden worden vervolgens vertaald naar een hoger abstractieniveau, zodat ze voor meerdere vraagstukken toepasbaar zijn. Tot slot volgde een sessie over arbeidsbesparende innovaties, met een hoofdrol voor zorgrobot Pepper.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen