Search
Close this search box.
Search

Wereldwijde samenwerking Philips, American Well voor mobiele videoconsulten

Philips en American Well gaan een wereldwijde samenwerking aan op het gebied van telezorg voor consumenten en de professionele zorg. De meerjarige overeenkomst omvat de integratie van de digitale zorgdiensten van American Well met de digitale gezondheidsoplossingen van Philips voor consumenten en professionals. De eerste toepassing betreft het Philips Avent uGrow-platform voor ouders dat 24/7 toegang geeft tot medisch advies.

Via dit technologische samenwerkingsverband willen de twee bedrijven de komende jaren de mobiele telezorgdiensten van American Well integreren in een scala aan Philips-oplossingen voor zowel gezonde consumenten als patiënten met een medische behoefte. Dat varieert van persoonlijke gezondheid en welzijn tot klinische programma’s en het bewaken van de volksgezondheid. Het nieuwe samenwerkingsverband moet consumenten een naadloze ervaring bieden door middel van oplossingen die mensen in staat stellen om hun eigen gezondheid beter te bewaken.

American Well biedt consumenten sinds 2006 de klok rond toegang tot bevoegde zorgprofessionals. Mensen kunnen de dienst gebruiken wanneer hun voornaamste zorgverlener niet bereikbaar is of om te profiteren van kortere wachttijden. American Well verzorgt ook de infrastructuur voor telezorg voor de grootste zorgbetalers, ziekenhuizen en werkgevers in de VS, die samen ruim 150 miljoen Amerikanen bedienen.

Juiste zorg op juiste plek

De samenwerking met American Well voor de levering van gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen aan consumenten en zorgprofessionals past volgens Philips bij de visie van het technologieconcern: gecoördineerde zorg rond de klok binnen het gehele gezondheidscontinuüm – de juiste zorg op het juiste moment op de juiste plek, zo stelt Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Philips.

Met de toevoeging van telezorg kan Philips nu alles bieden van het verzamelen van gegevens tot het verlenen van zorg tot klinische interventies, aldus Ido Schoenberg MD, bestuursvoorzitter en CEO van American Well. “Samen willen we zorgaanbieders en -betalers helpen om hun zorgmodel te verbeteren door een uitgebreidere en nauwkeurigere set gegevens te gebruiken, die sneller geanalyseerd zullen worden om patiënten beter van dienst te kunnen zijn.”

Eerste toepassing: uGrow-app

In de eerste fase van de samenwerking worden de telezorgdiensten van American Well zoals aangegeven geïntegreerd in de uGrow-app voor ouders van Philips Avent. De recent aangekondigde update van dat systeem kan binnenkort via de App Store and Google Play worden gedownload. De uGrow-app is ontworpen om ouders te ondersteunen bij het bewaken van de ontwikkeling van hun baby en is draadloos verbonden met een ecosysteem van apparaten, zoals de babyfoon van Philips Avent.

Later dit jaar wordt het uGrow-ecosysteem uitgebreid met Amazon Echo-spraakherkenning en het slimme babyvoedingssysteem van Philips Avent dat automatisch het tijdstip, de hoeveelheid en duur van de voedingen bewaakt.

American Well biedt nu in de VS behalve 24/7 een veilige live-videoverbinding met een relevante zorgprofessional (arts, kinderarts of specialist op het gebied van geestelijke gezondheidszorg) ook bemiddeling bij het maken van een afspraak met een borstvoedingsdeskundige. De in de app geïntegreerde functionaliteit voor virtuele zorg biedt bezorgde ouders volgens beide partijen ‘een uniek voordeel’ dat de tijd, moeite en kosten van een bezoek aan de Spoedeisende Hulp bespaart.

Standaard integratie videoconsulten

Naast uGrow zal Philips de mobiele Software Development Kit (SDK) voor telezorg van American Well gaan gebruiken om videoconsulten standaard te integreren in een aantal van zijn verschillende digitale gezondheidsoplossingen. De geïntegreerde telezorgconsulten van American Well zullen verder worden uitgebreid met backend-integratie met de klinische en op volksgezondheid gerichte systemen van Philips op basis van het Philips HealthSuite Digital Platform.

Via het HealthSuite-platform moeten consumenten en patiënten veilige en volledige controle krijgen over hun persoonlijke gegevens (waaronder gegevens van hun onderling en met het internet verbonden apparaten) en kunnen ze kiezen welke gegevens ze willen delen met zorgprofessionals. Dat moet leiden tot een meer holistische, effectieve en gepersonaliseerde vorm van zorg, maar ook tot een superieure gebruikerservaring en betere gezondheidsresultaten.

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
Volg jij ons al?