Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 januari 2016
Artikel delen

Werkgroep Europese Commissie ontwikkelt richtlijnen mHealth data

Een nieuwe EU werkgroep heeft als doel richtlijnen op te stellen om de kwaliteit van data van mHealth apps te verbeteren. De richtlijnen moeten ervoor zorgen dat veiligheid van data is gewaarborgd, zodat data uit apps veilig gebruikt kan worden in de zorgpraktijk.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De werkgroep ontwikkelt richtlijnen om de validiteit en betrouwbaarheid van data die verzameld wordt door apps te borgen. Twintig experts uit onderzoek, de samenleving en de zorgsector buigen zich hierover. De richtlijnen verschijnen naar verwachting eind van dit jaar.

Veilige en transparante informatie

De ontwikkeling van de richtlijnen is één van de follow-up activiteiten van de Green Paper on mobile health van 2014. Toen werden beveiliging en transparantie van informatie geïdentificeerd als de belangrijkste issues van mHealth. De kwaliteit en betrouwbaarheid van apps is vaak onduidelijk. Volgens de commissie kan dit een rem zetten op de ontwikkeling. Ook de kwaliteit van data is essentieel voor een effectieve rol in de dagelijkse zorgpraktijk.

Best Practices

De richtlijnen bouwen voort op bestaande initiatieven en best practices in Europa. De werkgroep wil gemeenschappelijke criteria en assessment methodologieën ontwikkelen. Deze moeten ondersteuning bieden aan verschillende stakeholders.

De werkgroep komt in maart 2016 voor het eerst bijeen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen