Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Withings gaat verder onder Nokia met inclusief nieuw Patient Care Platform

Vanaf de zomer van 2017 zal de merknaam Withings ophouden te bestaan. Eigenaar Nokia gaat alle producten van zijn digitale health-dochter vanaf dat moment onder de Nokia-merknaam introduceren. Dat heeft het Finse Nokia aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Cedric Hutchings, VP Digital Health, Nokia, verwacht dat de combinatie van Withings-producten met de als betrouwbaar ervaren Nokia-merknaam er voor zal zorgen dat er meer mensen bereikt worden. Onder het vernieuwde en uitgebreide portfolio vallen connected health-producten zoals slimme weegschalen, bloeddrukmeters, trackers, haarborstels, thermometers en camera’s.

Nokia heeft op het MWC ook laten weten dat het tegelijk met een nieuwe reeks conected health-producten een herontworpen Health Mate-toepassing lanceert. Deze app verzamelt allerlei meetgegevens op basis van devices zoals slimme weegschalen en thermometers om zo een beter beeld te geven van de individuele gezondheidstoestand van gebruikers.  Er worden onder andere coachingprogramma’s toegevoegd, evenals de mogelijkheid om data met anderen te delen.

Patient Care Platform

Verder wil Nokia dieper het gezondheidsecosysteem binnen gaan met zijn Patient Care Platform. Dit platform voldoet aan HIPAA-standaarden en is bedoeld om gezondheidsprofessionals en patiënten te helpen bij preventie, het monitoren op afstand en beheersen van chronische aandoeningen – zoals een te hoge bloeddruk (hypertensie) – om zo ziekenhuisopnames terug te dringen.
 
Het Patient Care Platform platform wordt momenteel onder meer gebruikt in een proef van de Britse gezondheidsorganisatie NHS onder 69.000 mensen. De NHS wil bekijken in hoeverre zorg-op-afstand kan bijdragen tot een lagere bloeddruk.

Toeleggen op digital health

Withings werd in april 2016 voor 170 miljoen euro door Nokia overgenomen. Met de overname wilde Nokia zich naar eigen zeggen beter kunnen toeleggen op de markt voor digital health, één van de snelst groeiende segmenten binnen het Internet of Things (IoT).

Withings ontwikkelt producten zoals slimme weegschalen en thermometers, die onder andere op basis van de metingen advies geven over koortsverloop of voedingsgebruik en beweging. Er werken momenteel zo’n 300 mensen bij de in 2008 opgerichte startup, merendeels op het hoofdkantoor in Parijs.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen