Withings mag van FDA WiFi-thermometer op de markt brengen

Withings heeft goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA gekregen om een thermometer met een WiFi-verbinding op de markt te brengen. Volgens Withings, tegenwoordig onderdeel van het Finse Nokia, gaat het bij de Thermo om een van de snelste, meest nauwkeurige en meest hygiënische thermometers die momenteel op de markt zijn. De thermometer werd afgelopen januari op de technologiebeurs CES in Las Vegas voor het eerst getoond.

Met de Thermo wordt temperatuur gemeten via de temporele slagader op het voorhoofd, volgens Withings genoeg voor een zeer snelle en betrouwbare weergave van de lichaamstemperatuur. De meting zou betrouwbaarder zijn dan de meeste consumententhermometers die anaal of via het oor de temperatuur meten. In de Thermo zitten 16 afzonderlijke infraroodsensors die in twee seconden 4.000 metingen verrichten. Via een voor de thermometer ontwikkeld algoritme wordt vervolgens gecorrigeerd voor externe waarden zoals de omgevingstemperatuur en het warmteverlies van de huid.

De fabrikant levert ook een mobiele app mee die op bijvoorbeeld smartphone of tablet kan worden gebruikt en waarmee gebruikers adviezen kunnen krijgen voor bijvoorbeeld een betere behandeling van een kind met koorts. De metingen worden via BlueTooth of WiFi naar de bijbehorende app op smartphone of tablet verstuurd. Er kan zo inzicht verkregen worden in het verloop van de koorts over een langere periode en van meer mensen.

Vooralsnog is de Thermo voor 100 dollar exclusief te koop bij Apple, die ook slimme weegschalen van Withings verkoopt. Het is nog niet bekend of en zo ja, wanneer de WiFi-thermometer in andere landen op de markt komt.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
Volg jij ons al?