Search
Close this search box.
Search

‘Zelfgenezing’ onderzocht door DARPA – Nieuwsoverzicht van 6 oktober

Plus: Smartphone voor blinden - Big Data helpt crimineel gedrag voorspellen - Delen? Gebruik #icthealth en #eHealth

Zelfgenezing onderzocht door DARPA

De Amerikaanse  Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) heeft twee plaatjes met de wereld gedeeld om duidelijk te maken waar hun electrical prescriptions (ElectRx) programma voor staat. Het onderzoek is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam heel veel problemen zelf kan genezen. Door gebruik te maken van Nanotechnologie, kunnen kleine devices voortdurend door het lichaam ‘zwemmen’en ingrijpen als het lichaam niet met het juiste afweermechanisme reageert.

Een belangrijk voorbeeld is de mogelijkheid om ontstekingsreacties te kunnen remmen. Vaak is het namelijk zo dat bij verwondingen aan de ruggegraat / ruggemerg de zwelling die ontstaat de grootste problemen geeft – en niet de initiele verwonding.

Smartphone voor visueel gehandicapten

Een groep blinde ondernemers uit Rusland heeft een Smartphone gemaakt voor mensen die visueel gehandicapt zijn. Hiermee wil de groep de VS, Scandinavië en Israël bedienen. De EISmartphone kan net als een normale smartphone, dienen als speler voor luisterboeken en GPS-navigatie. Maar het apparaat kan ook geld en andere objecten herkennen en de hoeveelheid licht vaststellen. Het belangrijkste is echter de manier waarop je met het apparaat werkt.

"Gewone smartphones kunnen ook alles dat de EISmart doet,"aldus Pavel Osipov, programmaleider technologie bij de doof-blinden stichting So-edineniye. "Maar om die technologie te kunnen gebruiken, was erg lastig. De EISmart brengt Android echt naar de blinden en maakt zo hun leven gemakkelijker."

Big Data helpt crimineel gedrag te voorspellen

In een vandaag gepubliceerd rapport is de ontwikkeling van een intelligent systeem beschreven dat crimineel gedrag bij soldaten kan voorspellen. Het systeem is gevoed met data van alle 975057 soldaten die tussen 2004 en 2009 in actieve dienst waren. Het doel was om gewelddadig gedrag te kunnen voorspellen aan de hand van een model. 

Uit de analyse van de data blijkt dat de vijf procent die de volgens het model hoogste risico liepen, verantwoordelijk waren voor meer dan dertig procent van alle gewelddadigheden. Om precies te zijn, bij mannen 36,2 en bij vrouwen 33,1 procent. Het model is ook ingezet om recentere data te analyseren en uit de data van 2011 tot 2013 bleek dat de vijf procent die het grootste risico liepen verantwoordelijk waren voor maar liefst 50,5 procent van alle gewelddadigheden!

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?