Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
4 januari 2016
Artikel delen

‘Zelfgenezing’ onderzocht door DARPA – Nieuwsoverzicht van 6 oktober

Plus: Smartphone voor blinden – Big Data helpt crimineel gedrag voorspellen – Delen? Gebruik #icthealth en #eHealth

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zelfgenezing onderzocht door DARPA

De Amerikaanse  Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) heeft twee plaatjes met de wereld gedeeld om duidelijk te maken waar hun electrical prescriptions (ElectRx) programma voor staat. Het onderzoek is gebaseerd op het idee dat het menselijk lichaam heel veel problemen zelf kan genezen. Door gebruik te maken van Nanotechnologie, kunnen kleine devices voortdurend door het lichaam ‘zwemmen’en ingrijpen als het lichaam niet met het juiste afweermechanisme reageert.

Een belangrijk voorbeeld is de mogelijkheid om ontstekingsreacties te kunnen remmen. Vaak is het namelijk zo dat bij verwondingen aan de ruggegraat / ruggemerg de zwelling die ontstaat de grootste problemen geeft – en niet de initiele verwonding.

Smartphone voor visueel gehandicapten

Een groep blinde ondernemers uit Rusland heeft een Smartphone gemaakt voor mensen die visueel gehandicapt zijn. Hiermee wil de groep de VS, Scandinavië en Israël bedienen. De EISmartphone kan net als een normale smartphone, dienen als speler voor luisterboeken en GPS-navigatie. Maar het apparaat kan ook geld en andere objecten herkennen en de hoeveelheid licht vaststellen. Het belangrijkste is echter de manier waarop je met het apparaat werkt.

"Gewone smartphones kunnen ook alles dat de EISmart doet,"aldus Pavel Osipov, programmaleider technologie bij de doof-blinden stichting So-edineniye. "Maar om die technologie te kunnen gebruiken, was erg lastig. De EISmart brengt Android echt naar de blinden en maakt zo hun leven gemakkelijker."

Big Data helpt crimineel gedrag te voorspellen

In een vandaag gepubliceerd rapport is de ontwikkeling van een intelligent systeem beschreven dat crimineel gedrag bij soldaten kan voorspellen. Het systeem is gevoed met data van alle 975057 soldaten die tussen 2004 en 2009 in actieve dienst waren. Het doel was om gewelddadig gedrag te kunnen voorspellen aan de hand van een model. 

Uit de analyse van de data blijkt dat de vijf procent die de volgens het model hoogste risico liepen, verantwoordelijk waren voor meer dan dertig procent van alle gewelddadigheden. Om precies te zijn, bij mannen 36,2 en bij vrouwen 33,1 procent. Het model is ook ingezet om recentere data te analyseren en uit de data van 2011 tot 2013 bleek dat de vijf procent die het grootste risico liepen verantwoordelijk waren voor maar liefst 50,5 procent van alle gewelddadigheden!

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen