Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
28 juni 2016
Artikel delen

Zetacom behaalt expertstatus bij Mitel

De Nederlandse system integrator Zetacom heeft als eerste Mitel-partner de hoogste certificering behaald voor de vertical gezondheidszorg. Zetacom is door Mitel (een Canadese producent van telefooncentrales) benoemd tot Healthcare Solutions Expert en is daarmee naar eigen zeggen de eerste partner met deze expertstatus voor de gezondheidszorg.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Zetacom haalt zo’n 60 procent van zijn omzet uit de gezondheidszorg en heeft met communicatie- en netwerkoplossingen een marktaandeel van ruim 25 procent bij Nederlandse ziekenhuizen en 17 procent bij zorginstellingen. De expertstatus telt strenge eisen op meerdere gebieden, waaronder diepgaande productkennis, aantal getrainde medewerkers en hoge klanttevredenheid. Verder dient een partner van Mitel met de Healthcare Solutions Expert  te beschikken over aantoonbare kennis en inzicht in de gezondheidszorg.

Zetacom levert communicatie-oplossingen met een focus op hosted telefonie, VoIP, mobiele telefonie, contactcenters, unified communications, zorgsystemen, locatiebepaling, netwerkinfrastructuren en -beveiliging. Voor de doelgroep van ziekenhuizen en zorginstellingen is het Zetacom Zorgconcept ontwikkeld. Klanten zijn bijvoorbeeld Pantein, Pieter van Foreest en Het Oogziekenhuis Rotterdam.
Zetacom-directeur Dick Dompeling stelde onlangs in een interview met Telecompaper dat ehealth voor partijen zoals de system integrator de volgende groeimarkt zijn op het gebied van IT- en telecom in de zorg.

”Denk bijvoorbeeld aan de groeiende hoeveelheid data die verkregen wordt via IoT-devices, die opgeslagen en bewerkt wordt via cloudoplossingen en uiteindelijk terecht komen in elektronische patiëntendossiers (EPD’s). Het grote probleem is nog wel het gebrek aan standaarden, die interoperabiliteit sterk beperkt. Zorginstellingen willen enerzijds wel meer standaardisatie, maar iedereen houdt ook vast aan het eigen, vaak proprietary platform.” Een rol die NICTIZ kan vervullen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen