Zetacom biedt zorgafnemers na overname Creaforti geïntegreerd telecomportfolio

ma 29 januari 2018 - 11:41
Zetacom_Creaforti3
ICT
Nieuws

System integrator Zetacom uit Zoetermeer heeft onlangs branchegenoot Creaforti – specialist in mobiel werken en hosted (mobiele) telefonie – uit Arnhem overgenomen. Beide aanbieders zijn actief in de zorgsector, waarbij Zetacom vooral vaste diensten, netwerken en zorgplatforms levert. Creaforti moet hier het ontbrekende mobiel stuk leveren.

Het DNA en portfolio van beide organisaties sluiten goed op elkaar aan, aldus Dompeling. Beide organisaties hebben veel klanten in de zorg, de grootzakelijke markt en het MKB. De nieuwe gezamenlijke organisatie heeft bovendien de hoogste partnerstatus bij KPN, Vodafone en T-Mobile, de drie grootste providers van mobiele telefonie.

Geïntegreerd vast-mobiel aanbod

De mobiele activiteiten van Creaforti moeten ervoor zorgen dat Zetacom een geïntegreerd vast-mobiel aanbod plus onderliggende diensten kan bieden, stelt algemeen directeur Dick Dompeling van Zetacom. “Mobiel is sterk gegroeid aan belang de afgelopen jaren. Smartphones worden in ziekenhuizen en zorginstellingen steeds vaker gebruikt, waar vroeger vaste telefonie en pagers centraal stonden. Door de bundeling van onze activiteiten met die van Creaforti kunnen we daar vanuit één aanspreekpunt aan tegemoet komen.” Volgens Dompeling waren de eigenaren van Creaforti al enkele jaren niet meer operationeel actief en wilden zij de telecomaanbieder verzorgen. “Wij hebben er kritisch naar gekeken en kwamen tot de conclusie dat Creaforti ons een aantal nieuwe mogelijkheden zou opleveren. Allereerst hun sterke positie als partner van KPN en Vodafone. Ten tweede hun mobiele kennis en ervaring en bovenal hun unieke services voor mobiele klanten.”

Weinig overlap

Zetacom telt na de overname van Creaforti enkele duizenden afnemers, van huisartsenpraktijken met vijf mensen tot en met zorginstellingen waar vele duizenden werknemers actief zijn. Volgens Dompeling is er daarnaast vooral sprake van complementaire activiteiten en is er weinig overlap -slechts drie grote klanten nemen diensten van zowel Creaforti als Zetacom af. Zo versterkt Zetacom de eigen marktpositie niet alleen op het gebied van (mobiele) telefonie, maar ook en in het midden- en kleinbedrijf – zoals huisartsenpraktijken. “Het biedt enorme mogelijkheden voor cross selling. Zetacom kan nu afnemers een op maat gesneden portfolio aanbieden, of het nou gaat om het relatief eenvoudig bereikbaar zijn tot en met complete vast-mobiele communicatieplatforms. Daarbij is Creaforti erg sterk in hosted oplossingen voor het MKB. Wij bieden dat ook met onder andere NFON, maar leveren toch nog steeds veel on-premise-platforms bij ziekenhuizen en zorginstellingen die liever nog niet de cloud in willen voor bedrijfskritieke communicatie”

Volledige integratie Creaforti

Creaforti wordt dan ook volledig geïntegreerd in Zetacom, dat van 140 naar 180 medewerkers groeit. Geïntegreerde dienstverlening is de toekomst voor het MKB en de grootzakelijke markt en met deze overname zijn twee krachtige partijen in de markt samengevoegd”, stelt Dompeling. Klanten van beide organisaties merken voorlopig weinig van de overname. Alle afnemers, ook de partijen die zowel door Creaforti en Zetacom bediend worden, zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Een aanspreekpunt vooral voordeel

“Creaforti levert ook mobiele oplossingen aan zorginstellingen en ziekenhuizen waar wij actief zijn,” stelt Dompeling. “Wat zij gaan merken is dat er nu één in plaats van twee aanspreekpunten zijn voor producten, diensten, onderhoud en andere vormen van service. Dat biedt vooral voordelen, omdat er niet langer meerdere partijen zijn die de diverse onderdelen van de communicatie op elkaar moeten afstemmen”. Hoewel Zetacom een stuk groter is dan Creaforti, levert de overname toch een duidelijke versteviging van onze positie in de zorgsector. Dompeling hierover: “Wij zijn niet alleen groot in vaste telefonie, maar ook in netwerken en zorgoplossingen. Creaforti heeft een focus op mobiel, waar wij tot op heden een relatief beperkte speler in waren.”