Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
18 mei 2018
Artikel delen

Zetacom vernieuwt verouderde netwerk Ziekenhuis Amstelland

Zetacom heeft de migratie van het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen naar een nieuw intern netwerk begeleid. Met een nieuw, robuust datanetwerk van Aruba moet het 50 jaar oude ziekenhuis voorlopig klaar zijn voor de snel toenemende eisen van gebruikers – medewerkers, patiënten – en op het gebied van privacy- en informatieregulering.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens Rick de Goeij van Zetacom is Ziekenhuis Amstelland nu klaar voor de toekomst. Zo voldoet het nieuwe datanetwerk voor medewerkers, patiënten en bezoekers aan de eisen van informatiebeveiliging zoals gesteld in de privacywet AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), die per 25 mei ingaat. Zetacom heeft onlangs nog certificeringen binnengehaald op het gebied van informatiebeveiliging (ISO 27001 en NEN 7510 voor de zorg) om zo klaar te zijn voor de impact van de AVG.

Verder is het ziekenhuis klaar om toekomstige ontwikkelingen op een veilige en flexibele manier toe te passen, aldus system integrator Zetacom. Dat betreft toepassingen op gebieden IoT (internet of things), Asset Tracking, IndoorWay finding voor patiënten en gasten. Ook kan de in toenemende mate met internet, onderling of met ziekenhuissystemen verbonden medische apparatuur ontsloten worden via het draadloos netwerk.

Waarborging ICT-strategie met netwerk

Het bestaande Cisco datanetwerk van het ziekenhuis was verouderd. Zetacom heeft zorg gedragen voor de migratie naar een nieuw datanetwerk dat voorzien wordt van de allerlaatste netwerktechnologie. Hiermee is Ziekenhuis Amstelland volgens Zetacom verzekerd van een sterke basis die noodzakelijk is om de korte en lange termijn ICT-strategie te waarborgen.

Er is een stijgende behoefte aan hoogwaardige datanetwerken binnen ziekenhuizen. Dat heeft diverse oorzaken, zoals:

  • Een sterke toename van gebruikers met  WiFi-smart devices (zoals smartphones en tablets). Hierbij vormt de diversiteit aan gebruikersgroepen met specifieke wensen en eisen (verpleegkundigen, artsen, patiënten, bezoekers) een serieuze uitdaging.
  • Fabrikanten van bijvoorbeeld medische apparatuur ontsluiten hun oplossingen steeds vaker via het WiFi-netwerk. Voorbeelden zijn: IoT, slimme sensoren, traceren van hulpmiddelen zoals infuuspompen, bedden en rolstoelen op basis van BLE technologie (Bluetooth Low Energie).

Het netwerk loopt voorop in de markt op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit, stelt Zetacom. Daarmee voldoet het aan alle wensen en eisen van Ziekenhuis Amstelland, zonder dat dit leidt tot een toename van beheerlast voor de ICT-afdeling. ‘Dit komt door de introductie van vergaande automatisering in de netwerkomgeving. Gebruikers ervaren veilige toegang tot het datanetwerk, zonder downtime of beperkingen. Dat zorgt voor een hoge gebruikerstevredenheid.’

Zetacom partner Amstelland voor telefonie, data

Het Ziekenhuis Amstelland gebruikt sinds 2010 een telefonienetwerk van Zetacom. Na een aanbesteding op basis van het principe van “best value procurement” (BVP) is Zetacom de vaste partner van Ziekenhuis Amstelland geworden voor de telefonie én het datanetwerk.

“Ik ben blij dat we naast onze telefonieomgeving ook onze netwerkinfrastructuur kunnen onderbrengen bij Zetacom,” stelt Herman Brom, manager infrastructuur van Ziekenhuis Amstelland, in een persbericht van Zetacom. “Dit omdat zij hebben bewezen dat zij met de kennis en ervaring een sterke ICT-leverancier zijn binnen de zorg.”

Meer weten over zinnige zorginnovaties én de implementatie?  Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden.  Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen