Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

ZGT lanceert nieuwe versie patiëntportaal

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft een vernieuwde versie van patiëntenportaal MijnZGT gelanceerd. De officiële introductie vond plaats op 12 september, evenals het daarbij horende Informatiepunt MijnZGT. Dit informatiepunt, een dupp-zuil, werd officieel geopend door de cliëntenraad.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De openingshandeling bestond uit het onthullen van de campagne ‘Check uw dossier op MijnZGT’, waarmee de Twentse ziekenhuisgroep het gebruik van het patiëntportaal wil stimuleren. Ongeveer 6 procent van de patiënten van ZGT maakt momenteel gebruik van het MijnZGT-portaal, zo blijkt uit de laatste gegevens van de VIPP-Monitor. Het doel van VIPP-module A2 (Patiënt & Informatie) is om dat uiterlijk 31 december 2019 op minimaal 10 procent te krijgen.

Mogelijk via MijnZGT

Patiënten kunnen in MijnZGT onder andere afspraken, uitslagen en brieven van specialisten bekijken. Ook kunnen ze hun eigen persoonsgegevens controleren en aanpassen. Onderzoek toont volgens ZGT aan dat patiënten het fijn vinden om te kunnen checken wat er in hun dossier staat. Bijvoorbeeld om het later nog eens rustig na te lezen. Of juist om een gesprek met een medisch specialist beter voor te bereiden.

Inzage in medische gegevens moet patiënten en zorgprofessionals helpen bij het samen beslissen over de beste behandelingen. De medische gegevens staan op een beveiligde omgeving waar patiënten met hun persoonlijke DigiD op kunnen inloggen. Eerder in september maakten e-health instituten Nictiz en Nivel bekend dat 60 van de 73 Nederlandse ziekenhuizen / ziekenhuisgroepen (ruim vier vijfde) inmiddels inzage in medische gegevens biedt via een patiëntportaal.
https://www.icthealth.nl/nieuws/patientportaal-actief-bij-60-van-73-ziekenhuizen/

Dupp-zuil in gebruik

Het Informatiepunt MijnZGT moet patiënten begeleiden bij het inloggen. Ook kunnen patiënten er terecht met hun niet-medische vragen over MijnZGT. Er zijn werkplekken waar patiënten zelf, eventueel met begeleiding, kunnen inloggen. De informatiepunten zijn tijdens kantooruren geopend in de centrale hal in Almelo en Hengelo. Informatiezuilen – ook wel dupp-zuilen genoemd – werden in januari 2019 geïntroduceerd tijdens de landelijke e-healthweek, als onderdeel van een campagne om meer mensen te wijzen op de voordelen van het gebruik van een patiëntportaal (ook wel duppen genoemd).

Ziekenhuisgroep Twente is een opleidingsziekenhuis met twee ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo). Het primaire verzorgingsgebied van ZGT omvat een groot deel van Noordwest en Midden-Twente (Almelo, Hengelo, Dinkelland, Rijssen-Holten, Twenterand, Tubbergen, Borne, Hof van Twente, Hellendoorn en Wierden), met ongeveer 390.000 inwoners.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen