Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
22 oktober 2019
Artikel delen

Ziekenhuis Rivierenland stapt over op HiX

Ziekenhuis Rivierenland sinds deze maand met HiX. Met dit EPD vervangt het ziekenhuis elf deelsystemen door één geïntegreerde oplossing. Hiermee zet Ziekenhuis Rivierenland naar eigen zeggen in op meer efficiëntie, veiligheid en een nog betere samenwerking met patiënten en andere zorgaanbieders.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

HiX voorziet Ziekenhuis Rivierenland van een volledig geïntegreerde digitale werkomgeving. Het EPD biedt een totaaloplossing aan functionaliteiten om patiëntgerichte behandel- en registratieprocessen te ondersteunen, waarbij alle processen binnen één werkstroom naadloos op elkaar aansluiten. Doordat HiX inzetbaar is op vaste en mobiele devices, kunnen zorgverleners overal de gewenste informatie inzien en registreren en kunnen patiënten online bijdragen aan hun eigen zorg.

Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland melden zich voor hun afspraak bij aanmeldzuilen in de hal. De zuil controleert de identiteit van de patiënt door zijn of haar identiteitsbewijs te scannen. De aanmeldzuil print vervolgens de tijd en plaats van de afspraak voor de patiënt. 

Nieuw: MijnZR

Ook nieuw is de komst van MijnZR, het patiëntenportaal. Daarin kunnen patiënten thuis hun medische gegevens bekijken. Denk daarbij aan een overzicht van afspraken, uitslagen en brieven. Ook kunnen patiënten communiceren met hun arts, een afspraak wijzigen of herhaalmedicatie aanvragen. Om veilig in te loggen, wordt hierbij gebruikgemaakt van DigiD met sms-verificatie.

Naast het faciliteren van optimale samenwerking met de patiënt, ondersteunt HiX het ziekenhuis bij gegevensuitwisseling met andere zorgorganisaties. Het gebruik van standaarden zorgt hierbij voor veilige, duidelijke communicatie.  

Mediapark Uden over op HiX

Deze maand ging ook Mediapark Uden, een samenwerking tussen vijf huisartsenpraktijken met negen huisartsen, over op HIX. Hiermee beschikken de huisartsen over onder meer over intelligente consultregistraties en de nieuwste koppeling met Zorgdomein voor verwijzingen, op basis van FHIR.

Met HiX leggen de huisartsen hun consulten efficiënt en gestructureerd vast. Tijdens die registratie krijgen zij hulp van geïntegreerde standaarden en formularia en kunnen zij belangrijke patiëntinformatie zoals metingen en uitslagen inzien, zonder de consultregistratie te verlaten. Eenmaal vastgelegde gegevens worden hergebruikt waardoor dubbele registraties niet meer nodig zijn en indicatoren vrijwel moeiteloos kunnen worden aangeleverd.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen