Ziekenhuis zet Fitbit in voor snellere revalidatie patiënt

Het Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles gaat patiënten via Fitbit-apparaten motiveren om sneller op de been te komen na bijvoorbeeld een operatie. Het ziekenhuis deelt de activity trackers uit aan patiënten die herstellen van een ingreep in onder meer de knie en de heup. Deze wearables moeten hen aanmoedigen om te beginnen met korte afstanden.

Voor gezonde mensen ligt het gemiddeld aantal benodigde stappen per dag op zo’n 10.000, en volgens de artsen van het Cedars-Sinai Hospital zijn duizend stappen al genoeg om patiënten na een operatie sneller te laten revalideren. Het ziekenhuis beroept zich op wetenschappelijk onderzoek dat uitwijst dat snel in beweging komen na een operatie het herstel bevordert.

Samenwerking in digital healthcare

Het Cedars-Sinai Hospital is één van de ziekenhuizen die met Fitbit samenwerkt nadat de Amerikaanse wearables aankondigde zich meer te gaan toeleggen op de markt voor digitale zorg, een domein waarin zich ook giganten als Google, Samsung en Apple zich bewegen. Desondanks liet Fitbit aan CNBC weten geen vrees te hebben voor concurrentie uit die hoek.

In het ziekenhuis krijgen patiënten via een interactieve display in hun kamer een overzicht van het aantal gelopen stappen, maar ook krijgen zij de resultaten van andere patiënten op de afdeling onder ogen. Dit zou patiënten moeten helpen om inzicht te krijgen in het behalen van realistische doelen.

Motivatie in meer inspirerende omgeving

Om patiënten te motiveren om op stap te gaan in een doorgaans weinig inspirerende ziekenhuisomgeving ontwierpen artsen een app met daarin een rondleiding langs kunstwerken die ophangen in het ziekenhuis. Tussen de kunstwerken liggen gemiddeld zo’n 250 stappen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?