Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Ziekenhuis zet Fitbit in voor snellere revalidatie patiënt

Het Cedars-Sinai Hospital in Los Angeles gaat patiënten via Fitbit-apparaten motiveren om sneller op de been te komen na bijvoorbeeld een operatie. Het ziekenhuis deelt de activity trackers uit aan patiënten die herstellen van een ingreep in onder meer de knie en de heup. Deze wearables moeten hen aanmoedigen om te beginnen met korte afstanden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Voor gezonde mensen ligt het gemiddeld aantal benodigde stappen per dag op zo’n 10.000, en volgens de artsen van het Cedars-Sinai Hospital zijn duizend stappen al genoeg om patiënten na een operatie sneller te laten revalideren. Het ziekenhuis beroept zich op wetenschappelijk onderzoek dat uitwijst dat snel in beweging komen na een operatie het herstel bevordert.

Samenwerking in digital healthcare

Het Cedars-Sinai Hospital is één van de ziekenhuizen die met Fitbit samenwerkt nadat de Amerikaanse wearables aankondigde zich meer te gaan toeleggen op de markt voor digitale zorg, een domein waarin zich ook giganten als Google, Samsung en Apple zich bewegen. Desondanks liet Fitbit aan CNBC weten geen vrees te hebben voor concurrentie uit die hoek.

In het ziekenhuis krijgen patiënten via een interactieve display in hun kamer een overzicht van het aantal gelopen stappen, maar ook krijgen zij de resultaten van andere patiënten op de afdeling onder ogen. Dit zou patiënten moeten helpen om inzicht te krijgen in het behalen van realistische doelen.

Motivatie in meer inspirerende omgeving

Om patiënten te motiveren om op stap te gaan in een doorgaans weinig inspirerende ziekenhuisomgeving ontwierpen artsen een app met daarin een rondleiding langs kunstwerken die ophangen in het ziekenhuis. Tussen de kunstwerken liggen gemiddeld zo’n 250 stappen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen