Search
Close this search box.
Search

Ziekenhuizen op zoek naar inzicht betaalbare beeldtechnologie

Hoe zorgen ziekenhuizen er voor dat zij binnen voorspelbare budgetten gegarandeerd blijven van de nieuwste technologie op het gebied van beeldvormende apparatuur? Zijn meerjarige partnerships hier altijd de beste aanpak? En lever je je dan niet uit aan de wolven? Op dit soort vragen wordt tijdens de Discussiemiddag Technology Partnerships & MES-Contracten op 14 november in het Utrechtse Spoorwegmuseum antwoord gegeven.

‘Mijn ziekenhuis is helemaal klaar voor een MES contract’ is het uitgangspunt voor de discussiemiddag. Steeds meer ziekenhuizen en andere zorginstellingen oriënteren zich volgens de organisatoren namelijk op het sluiten van meerjarige samenwerkingen met technologiebedrijven in de vorm van Technology Partnerships en Managed Equipment Services (MES).

De reden hiervoor is meestal de wens om op langere termijn te borgen dat het ziekenhuis tegen voorspelbare kosten gegarandeerd blijft van state of the art systemen en onderhoud daarvan. Soms kan dat door een pilot samenwerking aan te gaan met een leverancier zoals het Isala ziekenhuis in Zwolle en Philips. Over het algemeen zal een instelling echter moeten kijken naar wat er op de markt is.

Ziekenhuis klaar voor MES-contract?

Wat zijn de belangrijkste overwegingen om voor een dergelijk partnership te kiezen? Is uw ziekenhuis hier wel klaar voor? Wordt een ziekenhuis niet te afhankelijk van een leverancier? Hoe kan ik een dergelijk partnership goed evalueren (bijvoorbeeld via de key performance indicators van COCIR)? Wilt u ook in gesprek met leveranciers die dit type contracten aanbieden?

Tijdens de discussiemiddag kunnen bestuurders van ziekenhuizen en andere zorginstellingen samen met de leveranciers en andere experts over deze en nog meer vragen rondom Technology Partnerships en MES-contracten praten. De middag is gericht op leden van de raad van bestuur en raad van toezicht van ziekenhuizen en klinieken, managers radiologie, radiologen, cardiologen, hoofden inkoop/financiën/investeringen/IT, klinisch fysici.

De discussiemiddag wordt mogelijk gemaakt door Dirkzwager advocaten & notarissen in samenwerking met Koers Richtinggevend Management.  Wie meer wil weten.  Wie meer wil weten, kan hier terecht.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?