Zorginitiatieven willen aanpak innovatie verbeteren

Inschrijvingen zijn onlangs geopend voor diverse innovatie-initiatieven, waaronder de Health Impact Accelerator en de Health Valley Bridge Prijs 2022. Health Impact Accelerator is een programma voor ondernemers die een innovatieve dienst of product hebben om bijvoorbeeld gezondheidsverschillen te verkleinen. Bij de Health Valley Bridge Prijs gaat het onder meer om projecten van zorgaanbieders die ertoe dienen om mensen langer thuis te laten wonen.

De Health Impact Accelerator (HIA) stelt ondernemers te willen helpen om van idee tot uitvoerbaar werkplan te komen. Gedurende tien weken werken geselecteerde ondernemers samen met hun team aan een investeerderspitch en een scherp en haalbaar businessplan. HIA-coaches ondersteunen hierbij, zo stelt Health-Holland.

Meetbaarheid innovatie

Zo gaan de ondernemers aan de slag met hun innovatie en de meetbaarheid daarvan en krijgen zij wekelijkse online coaching om sneller vooruitgang te boeken. Het programma eindigt met een Slotevenement, waarbij de eindresultaten gepresenteerd worden aan een panel met veel kennis op het gebied van sociaal ondernemen. Ook wordt hier de winnaar van de HIA uitgeroepen.

Het uiteindelijke product of dienst moet volgens HIA ‘echt van betekenis zijn voor het grote publiek’. Het gaat om maatschappelijke impact daar waar het écht nodig is. Bijvoorbeeld om gezondheidsverschillen te verkleinen en burgers faciliteren gezond mee te doen in hun eigen leefomgeving. De deadline voor aanmelding is 25 februari 2022.

Langer zelfstandig functioneren

Health Valley nodigt zorgaanbieders die actief zijn in cure en/of care, uit om vóór 4 februari 2022 projecten in de zorg in te dienen voor de Health Valley Bridge prijs. Het gaat om projecten waarbij door middel van technologie, zorg dichterbij de eigen leefomgeving wordt gebracht, met als doel om langer zelfstandig te kunnen blijven functioneren.

Een multidisciplinaire jury beoordeelt alle inschrijvingen. Het meest veelbelovende project ontvangt een bedrag van 15.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 16 maart 2022 tijdens het Health Valley Event.

Slimme Zorg Estafette

Verder vindt de tweede Slimme Zorg Estafette (SZE) plaats van 27 januari t/m 25 februari 2022. Tijdens dit evenement staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet bij het organiseren van activiteiten (in 2021 waren er 210 activiteiten). VWS wil met dit evenement aandacht vragen voor innovatie en slimme zorg. De SZE heeft als doel om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen de zorg te transformeren.

Het VWS-programma Waardevolle AI voor gezondheid steunt dit evenement en roept partijen op om AI-initiatieven aan te melden. Vanuit het programma is er door veel partijen uit het zorgveld samengewerkt aan mooie initiatieven om de potentie van AI om te zetten naar concreet ervaren waarde voor patiënten, zorgverleners en burgers. Een activiteit aanmelden of registreren om deel te nemen kan tot 26 januari 2022 via de website van de Slimme Zorg Estafette. Organiseren van uw activiteit kan online of op locatie.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
patiënt
Telezorg-strategie vermindert aantal no shows drastisch
3D-Model Schouder
Schouderprothese in 3D-model aangemeten
Volg jij ons al?