Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Zorgverzekeraars actief tijdens e-healthweek, Openingsmanifestatie 2020

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) laat weten dat de leden van de organisatie van 27 januari tot en met 1 februari 2020 in het hele land actief zijn tijdens de e-health week 2020. In totaal zijn er deze week 152 activiteiten om e-health te tonen en te promoten. De afgelopen jaren stond de e-healthweek in het teken van het promoten van het begrip e-health en daarna van het stimuleren van opschaling van e-health als instrument om de zorg te verbeteren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Tijdens de Openingsmanifestatie op 27 januari presenteren zorgverzekeraars, elk samen met een zorgaanbieder, succesvolle praktijkvoorbeelden. Daarnaast verzorgen drie zorgverzekeraars een workshop tijdens de openingsmanifestatie in het Afas Circustheater (Scheveningen). Ook daar staat de succesvolle samenwerking met zorgaanbieders centraal, zo stelt ZN.

De workshops:

  • Zilveren Kruis en MiGuide kijken samen naar de behoefte aan persoonsgerichte zorg en het groeiend tekort aan personeel, dat vraagt om het slimmer inzetten van zorg.
  • Huisarts Jasper Schellingerhout en Koen Kasper van CZ geven inzicht in het implementeren van digitale huisartsenzorg.
  • Medewerkers van Menzis gaan met deelnemers aan de slag met bekostiging van e-health met behulp van shared savings-modellen.

De brancheorganisatie is zelf een hoofdsponsor van de Openingsmanifestatie, georganiseerd door ICT&health. ZN ziet twee belangrijke trends op het gebied van digitalisering van de zorgsector. Behalve het inzetten van e-health toepassingen om patiënten en cliënten te faciliteren in het dichterbij brengen van zorg en betere monitoring, gaat het daarbij om standaard digitale uitwisseling van gegevens. Hiervoor wordt ook de samenwerking gezorgd op gebieden zoals de juiste zorg op de juiste plek en zorginfrastructuren.

E-healthweek 2020

Tijdens de e-healthweek 2020 laten zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, zorgverzekeraars, leveranciers en patiëntenverenigingen zien wat er mogelijk is met zorg en technologie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. De activiteiten zijn te vinden via www.ehealthweek.net/activiteiten.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen