Mind the GAP

Implementeer digitale zorg Er is genoeg gepraat over de noodzaak van opschalen van e-health. Tijd om het echt eens voor elkaar te krijgen! De ICT&health Conference is een 3 daagse internationale Conferentie in januari 2018 voor iedereen in de zorg. Een Conferentie voor denkers én voor doeners. Met praat-, denk en doe-sessies. Om van alle innovatieve bloemen die groeien, nu eens eindelijk een mooi boeket te maken.

Om e-health grootschalig te kunnen implementeren zijn een aantal basisvoorwaarden noodzakelijk. Er zijn heel veel uren besteed aan de invulling hiervan. Maar hoe een en ander in de praktijk moet worden uitgewerkt, is nog steeds een puzzel. Hoe ziet bijvoorbeeld de basisinfrastructuur van de e-health snelweg eruit? Wat moeten zorginstellingen concreet doen om op deze snelweg aan te sluiten? Wat zijn de laatste plannen en ideeën van zorgverzekeraars en zorgkantoren om financiering van digitale zorg beter mogelijk te maken? Hoe krijgen we inkoop zo gestructureerd dat vragen uit de zorg centraal staan, in plaats van de oplossingen van ICT-leveranciers?
Het zijn vragen die breed in de zorg leven, en waar iedereen al heel lang om heen danst. Dus is het tijd om het anders aan te pakken. Vandaar de ICT&health Conference 2018.

ICT&health Conference 2018 is aanvullend aan bestaande initiatieven. Het uitgangspunt is doorpakken en doorwerken op al eerder in gang gezette initiatieven, zoals:

  1. Een podium voor partijen en projecten, die hun visie en daden op e-health delen. Wat bieden zij hun patiënten/clienten? Wat zijn lessons learnt?
  2. De plek waar startups zich presenteren en aansluiting zoeken met ondernemers, studenten, kennisinstellingen en kenniswerkers met een breed scala aan expertise velden. Hiervoor werkt ICT&health samen met StartupFEST.
  3. Workshops voor zorginstellingen in 2017 en 2018. Om op die manier e-health echt in de praktijk te implementeren.

 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Philips
Philips ondertekent Green Deal Duurzame Zorg
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.