Lea draagt stokje over aan Diederik

Gedrevenheid, passie en tomeloze energie: deze woorden kenmerken de wijze waarop Lea Bouwmeester de afgelopen vijf jaar het voorzitterschap van de redactieraad van ICT&health heeft ingevuld. Haar devies hierbij was om mensen en partijen aan elkaar te verbinden, vanuit de overtuiging dat technologie een gamechanger is. Onder haar supervisie zijn inderdaad veel mensen, partijen én thema's met elkaar verbonden: in het magazine, op onze events en in de praktijk.

Lea droeg op 23 mei tijdens de jaarlijkse meeting van de redactieraad van ICT&health op Landgoed Brakkesteyn in Nijmegen het voorzittersstokje over aan Diederik Gommers (lees ook het interview met Lea en Diederik op pagina 12 en 13). “Ik wil er voor gaan zorgen dat de zorg in oplossingen gaat denken”, aldus de kersverse en enthousiaste nieuwe voorzitter van de redactieraad van ICT&health. “We zijn in de gezondheidszorg nogal vol van problemen. We moeten best practices gebruiken om te laten zien wat er al gelukt is – vanuit positiviteit.”

Geen pilots maar opschalen
Ook deze editie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze redactieraad. Wij gaan ditmaal onder meer in op het nut van pilots en opschalen. Joep de Groot van CZ heeft hier een duidelijke mening over. Na vier jaar bestuursvoorzitterschap van de zorgverzekeraar heeft hij een goed beeld gekregen van de vele innovatieve initiatieven en pilots in ons land. De Groot ziet dat het soms ontbreekt aan lef om groot te denken zodat een verandering daadwerkelijk op gang komt.

In deze editie deelt hij zijn visie op zorginnovatie. “We zijn veel te veel bezig met pilots en te weinig met opschalen.” Over hoe De Groot dit opschalen voor zich ziet, leest u op pagina 6 tot en met 8. In de volgende editie zien we de CZ-bestuursvoorzitter terug en deelt hij met diverse anderen hoe sociale innovatie vorm kan krijgen.

Meer eigen regie
Voor de coverstory van de derde editie van 2023 hebben we Ernst Klunder geïnterviewd, voorzitter van de Raad van Bestuur van ‘s Heeren Loo. Het resultaat is een indrukwekkend verhaal over hoe dankzij digitalisering meer mensen zelf de regie over hun leven kunnen voeren. Digitalisering waarvoor de zorgaanbieder volgens Klunder intensief samenwerkt met ICT-partners zoals Cisco, Axians en KPN.

Als bestuurder van een grote instelling voor mensen met een verstandelijke (en/of andere) beperking, ziet Klunder digitale toepassingen voor de doelgroep van ‘s Heeren Loo als een waardevolle mogelijkheid om een ‘goed leven voor cliënten’ en ‘mooi werk voor medewerkers’ te realiseren. “Dat betekent concreet dat je mensen meer of beter kunt laten meedoen aan de maatschappij en dat ze minder afhankelijk zijn van professionals.” Dat is voor Klunder de ultieme stip op de horizon en waar het echt om gaat in de zorg. Hij vertelt er vol passie over in deze derde uitgave van ICT&health.

Special envoy
Wij wensen u veel leesplezier met een editie boordevol waardevolle samenwerkingen, onderscheidende visies, indrukwekkende innovaties en toepassingen ervan in de praktijk. Tot slot danken het team van ICT&health en de redactieraad Lea van harte voor haar inzet. Lea blijft als special envoy van ICT&health aan ons verbonden. Zij zal op haar eigen unieke en onnavolgbare wijze haar bijdrage blijven leveren aan ICT&health.

@José Coenders
Hoofdredacteur ICT&health

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Al abonnee? Log in.

Nog geen abonnement? Bekijk hier onze abonnementen