De patiënt centraal in de zorg!

Is de ‘moderne’ behandeling met de meeste kans van slagen ook automatisch de beste keuze voor de patiënt? Niet altijd. Dit hangt af van de wensen van de patiënt en zijn of haar draagkracht en draaglast. Ik daag u uit om de patiënt van meet af aan te betrekken in zijn of haar behandeling. Bij alle belangrijke keuzemomenten voor, tijdens en na de behandeling. Ik durf zelfs te zeggen dat de stem van de patiënt steeds belangrijker wordt.

Zorginstellingen, artsen en specialisten doen er vaak alles aan om patiënten te wijzen op hun recht op gepaste zorg. Is het niet beter of zou het niet juist zijn om patiënten erop te attenderen dat ze echt een keuze hebben? Ik denk van wel. Ieder mens en dus ook iedere patiënt is verschillend.

De een geeft de voorkeur aan pijnbestrijding en kwaliteit van leven boven levensverlening. De ander kiest juist voor levensverlening met de benodigde (vaak zware) middelen en weer een ander geeft de voorkeur aan thuisbehandeling doormiddel van het gebruik van digitale middelen.

Waarom naar het ziekenhuis of instelling gaan als dat helemaal niet nodig is? Daarom is het zo belangrijk dat patiënten de kans krijgen om hun wensen en verwachtingen kenbaar te maken. Doe het samen, samen met de patiënt ook en met name als het gaat om digitale zorg! 

Rollercoaster

Het kiezen van de best passende behandeling is niet eenvoudig. Patiënten komen vaak in een rollercoaster terecht nadat de diagnose is gesteld. Geregeld moeten ze in een paar dagen of zelf een paar uur beslissen welk traject ze in willen gaan en welke ‘digitale’ hulpmiddelen daarbij passen.

Het is voor zowel de patiënt als hulpverlener van belang om van te voren aandacht te besteden aan (psychosociale) begeleiding en de mogelijke digitale middelen die daarbij kunnen worden ingezet. Voor de patiënt is het fijn om te weten dat ze een stem hebben en dat ze er niet alleen voor staan.

Gevoelens van de patiënt

Het feit dat van meet af aan de patiënt wordt betrokken bij alle keuzemomenten en (digitale) middelen die er voorhanden zijn – en dat er ook aandacht is voor de gevoelens van de patiënt – wordt als positief ervaren. Ik hoor regelmatig onder lotgenoten dat het prettig is dat er een team paraat staat dat de tijd neemt

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Al abonnee? Log in.

Nog geen abonnement? Bekijk hier onze abonnementen