Hoe Enterprise Imaging naadloos aansluit bij value based care

Toegankelijke beelden, betere resultaten Eén van de meest belangrijke discussies in de hedendaagse zorgverlening richt zich op de verschuiving van de ‘fee-for-service’ zorg naar value based care, met als doel de kwaliteit van patiëntenzorg te verbeteren.

Vandaag de dag merken we, ook binnen Agfa HealthCare, een verschuiving van volume-gerichte zorg naar value based care. Dit nieuwe model richt zich op een verbetering van de zorgverlening met een focus op drie hoofddomeinen: kwaliteit, kost en resultaat. Het ultieme doel is betere patiënten-resultaten verkrijgen tegen lagere, meer beheersbare kosten.

Een uitdaging voor het patiëntendossier

De kwaliteit van de zorg verbeteren en tegelijkertijd de kosten beheersen, vereist duidelijk een nieuwe aanpak voor het verzamelen en delen van patiënten-informatie onder de verschillende zorgverstrekkers. Een taak die het patiëntendossier aanvankelijk op zich zou nemen.
Er was echter een punt van kritiek: patiëntendossiers presenteren niet altijd het volledige patiëntenverhaal. Belangrijke informatie zoals medische beelden, documenten en andere klinische multimedia-bestanden zijn niet altijd in het patiëntendossier opgenomen op een consistente en relevante manier. Het is van belang dat deze elementen in de juiste context geconsulteerd kunnen worden door zorgverstrekkers binnen en buiten de primaire zorgkring van de patiënt.

Patiëntendossiers presenteren niet altijd het volledige patiëntenverhaal.

Waar vele systemen toegang tot radiologiebeelden opnemen in het patiëntendossier, blijven beelden en documenten gecreëerd door andere beeld genererende afdelingen – zoals cardiologie, oogheelkunde of dermatologie – vaak verzuild en buiten het bereik van het behandelteam.

Geconsolideerd platform

Enterprise Imaging, zoals dat van Agfa HealthCare, is een geconsolideerd platform voor beelden, dat beeldmanagement, verslaggeving, geavanceerde beeldverwerking en integratie van klinische informatie omvat in één centrale oplossing. Bovendien biedt Enterprise Imaging een duidelijke en kostenefficiënte omweg rond alle versperringen op de weg naar echte value based care, patiënt-centrale zorg en de financiële beloningen die hiermee geassocieerd worden.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Zo is ook een patiëntendossier onvolledig zonder de grote hoeveelheid beelden die dagelijks worden geproduceerd. Onnodige, repetitieve studies vertragen de zorg, brengen extra kosten mee en verminderen de patiëntenvoldoening. Enterprise imaging biedt met een modulaire, multidisciplinaire workflow, het beeld – en informatienetwerk dat nodig is voor een succesvolle value based care strategie. Enterprise Imaging is ook de sleutel tot een geoptimaliseerd patiëntendossier en een maximale return-on-investment voor de zorgverstrekker.

Efficiëntere zorgverlening

Efficiëntere zorgverlening

Een succesvol value based care model vereist dat zorgverleners op elk moment toegang hebben tot alle relevante patiënteninformatie. Enterprise Imaging voldoet aan deze criteria. Het biedt clinici een centraal contactpunt voor patiënteninformatie en alle beelden uit verschillende bronnen. Het geeft radiologen snel toegang tot een volledig patiëntendossier en de mogelijkheid een verslag te creëren en te verspreiden: alles in één sessie en onafhankelijk van de locatie.

 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
wervelkolom
MST Introduceert nieuwste robot voor neurochirurgie
Kind in ziekenhuis
Studie naar ‘minder piepjes en alarmen’ op IC gehonoreerd
Innovaties Radiologie
Philips toont nieuwste innovaties op radiologieconferentie
duurzaamheid
Zorgaanbieders moeten samen richting geven aan duurzaamheid
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.