Gegevensuitwisseling volgens MedMij gaat live in het nieuwe jaar

Is 2018 het jaar van de waarheid voor MedMij? Als je alleen zelf denkt aan het lopen van een marathon, hoef je het niet te doen. Maar als je het al je vrienden verteld hebt, kun je eigenlijk niet meer terug en moet je je ambitie waarmaken. MedMij heeft grote ambities voor 2018. Gaat dat allemaal lukken? We werken er met veel partners in de zorg hard aan, we vertellen het op dit moment aan al onze vrienden en willen het vooral waarmaken. Het is ook meer dan een wilde ambitie, maar komt voort uit een nieuw programmaplan voor 2018 en resultaten waar we op voortbouwen.

Drijfveer
Waarom deden we MedMij ook weer? Gezondheidsgegevens zijn vaak op meerdere plekken opgeslagen. Denk aan ziekenhuizen, de huisarts, het consultatiebureau, de gemeente, de sportschool, de apotheek, en ga zo maar door. Tot nu toe ontbrak de mogelijkheid al deze gegevens overzichtelijk op één plek bijeen te brengen en zelf veilig te kunnen delen.

MedMij gelooft in de komst van persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s), waar je al je gezondheidsgegevens op één plek kan inzien, beheren en delen. Alles in één duidelijk overzicht. Dat geeft rust, vertrouwen en regie. MedMij laat de komst van PGO’s aan de markt over, maar creëert de randvoorwaarden om dit veilig, verantwoord en betaalbaar te kunnen doen. Daar zetten we nog een aantal belangrijke stappen voor.

Er komt een MedMij-loket, waar partijen zich kunnen melden om “MedMij proof” te worden

Beheerorganisatie afsprakenstelsel
Een belangrijke spil is het MedMij-afsprakenstelsel. Uitgangspunt is dat zorgaanbieders en ICT-leveranciers, de partijen die gegevens uitwisselen, deelnemer worden van het afsprakenstelsel. We realiseren dit stelsel en brengen het beheer ervan in 2018 onder bij een beheerorganisatie. Er komt een MedMij-loket, waar partijen zich kunnen melden om “MedMij proof” te worden en op weg worden geholpen met praktische antwoorden en instrumenten. Bovendien ziet de beheerorganisatie er op toe dat afspraken door de deelnemers worden nagekomen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
wervelkolom
MST Introduceert nieuwste robot voor neurochirurgie
Kind in ziekenhuis
Studie naar ‘minder piepjes en alarmen’ op IC gehonoreerd
Innovaties Radiologie
Philips toont nieuwste innovaties op radiologieconferentie
duurzaamheid
Zorgaanbieders moeten samen richting geven aan duurzaamheid
Prostaatonderzoek MRI
Ontwikkeling AI-oplossingen voor MRI- prostaatonderzoek
ICT rukt snel op in de zorg en is bij steeds meer toepassingen nodig. Investeringen in ICT blijven volgens de ICT Benchmark Ziekenhuizen om verschillende redenen achter, waardoor de zorgtransitie lastiger verwezenlijkt kan worden.
Beperkte ICT-investeringen remmen zorgtransformatie
Radiologie Beeldbeschikbaarheid
De sneltrein naar de Rijkszorgdatastaat
RIVM
Rapportage RIVM: Data bewijst effectiviteit gecombineerde leefstijlinterventie
Sensoren Prothese
Sensoren in prothese-enkel zorgen voor evenwicht
Digitaal contact
Digitaal contact via de app groeit bij Bravis
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.