Search
Close this search box.
Search

Onverwacht

Dat ’ICT en Health’ anno nu bijna onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden, moge duidelijk zijn. Op mijn manier kan ik ook meepraten over gezondheid, ziekte en computers. Trouwens, het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt. Ziek is ziek en daar is niets digitaals aan. Tenzij er robotmensen bestaan.

Hoe het was gegaan als het leven anders was gelopen? Zeg het maar. Toen computers zich ook in de burgermaatschappij gingen integreren, was ik daarbij wel een van de laatsten der Mohikanen. Een beetje conservatief? Misschien. Voor het realiseren van mijn afstudeerscriptie (pabo, 1993) mocht ik van iemand gemakshalve een digitaal bakbeest lenen. Hij vond, destijds al, dat ik door het gebruik van pen en papier behoorlijk beperkt was. Zowaar, toch wel overtuigd, heb ik toen binnen een jaar zelf een computer aangeschaft. Ik was er trots op: aan belangstelling, lef en uitpluisdrift ontbrak het bij mij.

Door de ICT blijf ik mentaal gezond. Is dat eigenlijk ook een soort e-health?

In 1999 bleek dat er een zenuwensloperij, multiple sclerose, zich in mijn lichaam bevond. Al een aantal jaren werkte ik in het voortgezet speciaal onderwijs en ook na de diagnose hield ik het vol, tot ik mij in juni 2003 gewonnen moest geven. En nu? Maar ik mocht op mijn school blijven werken als ondersteunend vakleerkracht ICT. Eh… ik? Met computers? Ach, waarom ook niet. Het ging immers om lichtverstandelijk beperkte jongeren, dus ik zal wel meer van computers weten dan zij. Toch? Dus niet, bleek al snel. Ik geloof dat ik in de eerste maanden van mijn nieuwe job vierkante ogen kreeg van het staren naar een beeldscherm. Ik had dan ook veel in te halen.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
cardioloog
Ieder hart heeft eigen elektrische vingerafdruk
Dragon Medical One MCL
Dragon Medical One bespaart MCL-artsen tot 45 minuten per dag 
preventie
Europese subsidies beschikbaar om preventie digitaal te ondersteunen
Onderzoeksdata Lowlands
Onderzoeksdata verzamelen tijdens Lowlands
Nierschade onderzoek
Zoektocht naar eerder vaststellen nierschade met AI
Longaandoeningen
Nieuwe perspectieven bij longaandoeningen
AI
AI in de diagnostiek van kinderen met een ontwikkelingsachterstand
Kankeronderzoek
UMCU studenten doen kankeronderzoek met Genmab
Thuismonitoring
Isala voegt 23 zorgpaden toe aan thuismonitoring
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Volg jij ons al?

Je hebt een abonnement nodig om verder te lezen.

Je 3e gratis artikel is voorbij, klik op de button onderin om een abonnement af te sluiten.