Programma

Editie 03 2017
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht

Vloedgolf aan trendrapporten

Tags

Innovation Partner

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In deze wereld vol onzekerheid en snelle veranderingen, spreekt het vanzelf dat er een grote behoefte aan, en dus markt is voor trendrapporten om zaken te duiden. Ikzelf kijk altijd vooruit naar rapporten van Gartner en de Future Health Index. Maar omdat veranderingen niet alleen vanuit de de zorg zelf komen, maar ook en steeds vaker uit de wereld om ons heen, is het altijd een feest om het jaarlijkse trendrapport van Mary Meeker te lezen.
Dat bestaat vooral uit 300 slides op deze pagina.

Over de zorgsector geeft Mary Meeker in haar trendrapport aan dat het digitale meten binnen de gezondheidszorg nu echt van start gaat. Evenals het aanbod van zorginstellingen en artsen die patiënten toegang geven tot hun data. Ze signaleert ook een enorme explosie aan door consumenten opgevraagde bloedtesten, en dat regelgeving hierbij achterblijft. Ondersteund door bedrijven als Apple, vindt er een bloei plaats in klinisch onderzoek. Dit levert stof op voor debat, maar ook nieuwe mogelijkheden voor onderzoek.

Data delen

Waar ik echt van achterover sloeg, was het antwoord van consumenten op de vraag met wie ze hun data willen delen (slide 295, rock health >4000 respondents). “Met welk tech bedrijf wilt u uw data delen?” Dit waren de antwoorden:  #1 Google, #2 Microsoft, #3 Samsung, #4 Apple, #5 Amazon, #6 Facebook en #7 IBM. Ik ben benieuwd wat de uitkomst was geweest als Philips was toegevoegd aan de lijst.

Dit soort rapporten helpt mij mijn geest te scherpen. Het maakt duidelijk met welke onvoorstelbare snelheid ontwikkelingen onze kant op komen.

Voorzitter Redactieraad
@lucienengelen

Geef een antwoord

Meten is weten? Een vergelijking van wearables in de dagelijkse praktijk Het medicatieoverzicht èn bijsluiters online bekijken

Inloggen vereist

Om het hele artikel te lezen heeft u een abonnement nodig

Abonnement

Lees alle magazines al vanaf
€10,- per maand

Word abonnee

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen