Programma

Evenementen

Tip hier de redactie
Blockchain hackaton

Blockchaingers Hackathon

Het Blockchaingers open innovatieprogramma verandert de stad Groningen voor vier dagen en nachten in een wereldwijd epicentrum voor het ontwikkelen van blockchain-prototypes.

700 pioniers uit 5 continenten komen van 5 tot en met 8 april samen in Groningen voor de tweede editie van de grootste jaarlijkse fysieke blockchain hackathon ter wereld met €100.000,- aan prijzengeld.

 

 

Voor vier dagen en nachten verandert Groningen – de stad met meerdere Nobelprijswinnaars en een levendig ecosysteem van start-ups en scale-ups – in een wereldwijd epicentrum voor het ontwikkelen van blockchainprototypes. 63 geselecteerde teams co-creëren met hun toekomstige cliënten blockchain prototypes als oplossingen voor wereldwijde uitdagingen. Softwareontwikkelaars werken samen met topambtenaren, ontwerpers innoveren met het bedrijfsleven en ondernemers slaan de handen ineen met investeerders. De Blockchaingers brengen een compleet ecosysteem samen, met officiële steun van de Nederlandse overheid en toezichthouders, dat dient als lanceerplatform voor exponentiële blockchain oplossingen

De Blockchaingers Hackathon bestaat uit zeven thematische tracks:

  • Future of Pensions – Pensioenuitvoeringsorganisatie APG (grootste in Europa)
  • Digital Nation’s Infrastructure – Kamer van Koophandel en het Kadaster
  • Energy Transition – NUON Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition
    Global Digital Identity – Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Sweetbridge, Identity Insurance Consortium, DUO
  • Health – Universitair Medisch Centrum Groningen en Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Machine Economy – E-laad (Enexis)
  • Public Safety and Security – Nationale Politie

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, 8 april, worden de 63 teams gejureerd door accelerators en superaccelerators zoals staatssecretaris van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Raymond Knops, Mattereum oprichter en CEO Vinay Gupta en Special Envoy voor Startup Delta HRH Prins Constantijn van Oranje-Nassau, Een totaal van €105.000,- zal verdeeld worden om de blockchain oplossingen te accelereren.

Waar
Suikerfabriek
Energieweg 10
9743 AN Groningen

Aanmelden kan hier

 

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen