Programma

Evenementen

Tip hier de redactie
Congres Diagnostiek van de toekomst

Congres Diagnostiek van de toekomst

De kwaliteit van labdiagnostiek is vaak bepalend voor de hele zorgketen. Daarom zijn innovaties zo belangrijk. Op 8 mei kijken we naar de positionering van labs, samenwerking, data en de toekomst van de diagnostiek. In samenwerking met het Radboudumc koppelen we wetenschappelijke kennis aan praktische toepassingen van ontwikkelingen. Dit eerste congres is onderdeel van een tweeluik. Op 9 mei zoomen we helemaal in op AI binnen de diagnostiek.

Dagvoorzitter prof. dr. Katrien Grünberg en de andere sprekers belichten de samenhang tussen de verschillende labspecialismen vanuit diverse perspectieven. Welke raakvlakken hebben pathologie, klinische chemie en microbiologie? Wat kunnen de domeinen van elkaar leren? En welke gelijksoortige ontwikkelingen zijn er op het gebied van IT en vooral gegevensuitwisseling?

Tijdens het congres op 8 mei  staan we onder andere stil bij gemeenschappelijke trends binnen de vakgebieden. Hoe inspireer je elkaar en kun je interdisciplinair samenwerken? We hebben hier het thema ‘overlab’ aan gekoppeld. Zo hebben we een spreker die vanuit patiëntperspectief vertelt over de rol van labdiagnostiek. Ook besteden we aandacht aan opschalen en samenwerken om continuïteit te realiseren.

Een van de andere onderwerpen is pandemische paraatheid. Wat zijn de lessen van corona bij een volgende epidemie? Wat moeten we, binnen en buiten de microbiologie, doen om dan snel op te kunnen schalen? En hoe kunnen we informatie goed uitwisselen tussen verschillende partijen? Een andere ontwikkeling in alle drie de vakgebieden is hergebruik van data. Denk daarbij aan machine-learning en AI-toepassingen. Op 9 mei besteden we aan dit onderwerp een hele congresdag, op 8 mei lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Ons tweeluik is interessant voor iedereen die zich binnen de laboratoria en diagnostiek bezighoudt met IT.

Natuurlijk is het ook mogelijk slechts een van de twee congresdagen bij te wonen. Bezoekers die beide dagen komen, bieden we op 8 mei een overnachtingsmogelijkheid en een aantrekkelijk en verrassend avondprogramma. Aanmelden kan via de button hieronder.

Aanmelden

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen