Programma

Evenementen

Tip hier de redactie
Congres OK transparant Amsterdam UMC ICT&health

Congres OK Transparant

UMC Amsterdam en ICT&Health organiseren op woensdag 31 oktober het congres ‘Transparantie op de OK’. Tijdens dit evenement komen professionals uit de medische, juridische en technologiesector bijeen om te praten over het belang van data, de registratie en verwerking hiervan en de communicatie hierover op de operatiekamer.

Zo’n twee jaar geleden beleefde het AMC, dit jaar bestuurlijk gefuseerd met Vumc tot Amsterdam UMC, een primeur met de introductie van een medische datarecorder op een operatiekamer: de Surgical Black Box, inmiddels omgedoopt tot OR Black Box. Sinds de introductie van de OR Black Box in 2016 leven er veel vragen over het gebruik ervan. Van zorgmedewerkers, maar ook van het management van andere ziekenhuizen, waaronder ziekenhuizen die ervaring hebben met videoregistratie, zoals in Nijmegen. Hun ervaringen worden op het congres gedeeld

Impact transparantie, dataregistratie

Tijdens het congres op woensdag 31 oktober zal dieper worden ingegaan op de impact van dataregistratie en transparantie in de zorg. Uit verschillende ziekenhuizen zullen groepen die vóórlopers zijn in het gebruik van video- en medische datarecorders in de zorg een toelichting geven hoe ze dit precies opgezet hebben en doen.

Onder de sprekers zijn artsen, juristen, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, ontwikkelaars van registratiesystemen. Ook is er een vertegenwoordiging van VWS. Verder zijn er internationale bijdragen en zullen de uitkomsten van onderzoek naar de impact van de OR Black Box worden gepresenteerd. Maar nadrukkelijk ook de uitkomsten van andere monitoring systemen. Ook bijzonder: er zal een daadwerkelijke debriefing ‘on stage’ plaatsvinden met behulp van een door een medische datarecorder geanalyseerde operatie.

Reserveer hier uw ticket! 

 

Amsterdam UMC ICT&health

 

 

 

 

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen