Programma

Evenementen

Tip hier de redactie

Data en gezondheid

Er worden ontzettend veel gezondheidsgegevens verzameld. Door zorgprofessionals, maar ook door onszelf (al dan niet ongemerkt) via wearables, sensoren, social media, etc. Een groeiend aanbod van technologieën zorgt er voor dat deze informatie die verscholen zit in deze data ook steeds beter benut wordt.

Maar, wat heb je aan al deze gegevens? Hoe wordt de informatie inzichtelijk en bruikbaar? Kunnen gegevens van je health check op het werk, gebundeld worden met gegevens van het ziekenhuis? Hoe worden persoonlijke gegevens ‘big data’?  En hoe krijg je dankzij een een persoonlijke gezondheidsomgeving meer regie over je eigen gezondheid en de zorg?

Met deze en andere vragen gaan we dinsdag 25 september aan de slag tijdens de Themabijeenkomst data en gezondheid. We gaan van individuele gegevens, via ‘big data’ naar persoonsgerichte gezondheid en zorg.

Deze informatieve en interactieve bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van bewoners- en patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, ondernemers, onderzoekers en andere geïnteresseerden. Vanuit verschillende invalshoeken wordt door inspirerende sprekers een beeld geschetst van de nuttige toepassingen van gezondheidsdata. Aan de hand van concrete voorbeelden gaan we samen in gesprek over verwachtingen en vraagstukken.

  • Datum: Dinsdag 25 september
  • Tijd: 15:00 – 17:30 uur; Inloop vanaf 14:30
  • Locatie:  Het Paleis zaal de Erlenmeyer, Boterdiep 111, Groningen

De bijeenkomst wordt georganiseerd op initiatief van de regiegroep Personalized and Customized Health onder leiding van themaexpert Cisca Wijmenga, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) in samenwerking met de Aletta Jacobs School of Public Health.

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen