Programma

Evenementen

Tip hier de redactie
Universiteit Leiden

De Eerste evaluatie Jeugdwet juridisch belicht

Op donderdag 28 juni 2018 organiseert de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden een juridisch congres naar aanleiding van de Eerste evaluatie Jeugdwet. De evaluatie is in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Veiligheid en Justitie en onder begeleiding van ZonMw door een multidisciplinaire groep onderzoekers uitgevoerd.

Wetenschappers van de afdeling Jeugdrecht en de afdeling Staats- en bestuursrecht van Universiteit Leiden hebben het juridische deelonderzoek van de evaluatie uitgevoerd. Op dinsdag 30 januari 2018 is het rapport aangeboden aan de ministers De Jonge en Dekker en wethouder Eerenberg namens de VNG.

Doelgroep: Dit congres is primair bedoeld voor juristen die te maken hebben met de Jeugdwet (waaronder rechters, advocaten, jeugdofficieren van justitie, juristen bij gemeenten en rijksoverheid, gecertificeerde instellingen, zorgaanbieders, raad voor de kinderbescherming, juridische ondersteuners van cliënten en ombudspersonen). Ook andere deelnemers die geïnteresseerd zijn in de juridische context van de Jeugdwet zijn welkom.

Meer informatie

 

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen