Programma

Evenementen

Tip hier de redactie

Gegevensuitwisseling | Van data naar doen

Er zijn in Nederland veel pilots op het gebied van gegevensuitwisseling. Voor zowel beelden, de BgZ als verpleegkundige overdracht of een verwijzing. Bij ons Congres Gegevensuitwisseling staan twee vragen centraal ‘hoe komen we uit die pilot-fase?’ en ‘Waarom delen we landelijk nog geen medische gegevens tussen zorgverleners onderling en met de patiënt?’.

Dagvoorzitter Henk Gerla is bestuurder bij verzekeraar Zorg en Zekerheid. Zijn interesse in IT en ervaring als ziekenhuisbestuurder leveren zeker interessante gesprekken op. We kijken wie bij gegevensuitwisseling de regie heeft, wat we van elkaar kunnen leren en hoe we goede regionale voorbeelden landelijk kunnen uitrollen.

Het congresprogramma is opgedeeld in vier subthema’s. We starten de ochtend met de vraag wat de overheid, tweede kamer en zorgverzekeraars kunnen doen om gegevensuitwisseling echt op te schalen. En wie heeft daarbij de regie?. Daarna krijgt een aantal experts van het eerste uur het podium. Ze geven hun visie op de standaarden en technieken die de weg wijzen naar ‘echte interoperabiliteit’ Het motto daarbij is ‘interoperability is a mindset’.

In de middag gaan we van regionaal naar landelijk. Regionale Samenwerkingsorganisaties werken binnen RSO Nederland samen om binnen projecten kennis en ervaring te delen. Tijdens het congres hoor je wat we aan die regionale ervaring hebben. Denk aan landelijk diensten en het gebruik van bijvoorbeeld gemeenschappelijke voorzieningen. Waarom is regionale aanpak belangrijk? En hoe gaan we van 1 pilot via 10 aansluitingen naar 100% landelijk gebruik?

We sluiten de dag af met een aantal centrale vraagstukken. Bijvoorbeeld het gebruik van de aanpak in andere landen en de IHE methodiek van profielen en testen. Je hoort ook hoe de verschillende afsprakenstelsels in verhouding staan tot de Wegiz.

Op 30 september brengen we veel kennis en ervaring bij elkaar op het gebied van gegevensuitwisseling. Ben je projectleider, beleidsmaker, CXIO, manager, leverancier of zorgprofessional? Wil je samen aan de slag met het delen van medische informatie tussen zorgverleners en met de patiënt? Kom 30 september en discussieer mee!

Meer informatie

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen