Bart Timmers

Huisarts, huisarts-opleider - Groepspraktijk Huisartsen Bergh

In ’s-Heerenberg ben ik huisarts in de Groepspraktijk Huisartsen Bergh. Mijn passie voor dit mooie, brede, en veeleisende vak, draag ik als huisarts-opleider ook graag over op aios’ huisartsgeneeskunde.

Die passie voor het vak betekent ook dat ik graag kijk waar het beter kan. En wat kan het een heel stuk beter met moderne techniek! Daarom houd ik me al sinds mijn start in deze praktijk sinds 1992 bezig met het onderzoeken en ervaren van de mogelijkheden van e-health, al heette dat toen nog niet zo. Ik schuw het experiment niet en zie veel uitdagingen in samenwerken met andere partijen. En die hoeven echt niet altijd uit de zorg zelf te komen. Een van die uitdagingen is in een permanente samenwerking uitgemond, waaruit “Organiseer Je Praktijk” is ontstaan.

Met OJP proberen we huisartspraktijken te leren op een zo efficiënt mogelijke wijze om te gaan met de snel veranderende informatiemaatschappij. Naast workshops en presentaties over dit onderwerp, geef ik die ook regelmatig over e-health.

Mijn overtuiging is dat de wereld van de zorg op dit moment aan de vooravond van een grote omwenteling staat. Als gepassioneerde zorgverlener wil ik daar vooral een actieve bijdrage aan leveren. Één van de redenen om betrokken te zijn bij ICT&health en u te informeren.

Mijn expertise:
Huisartsenzorg, digitale toegankelijkheid, digitale praktijkvoering, slimmer werken, communicatie, beeldbellen.

Vlog: De 1,5 meter wachtkamer (in 't kwadraat)

https://www.youtube.com/watch?v=pZy5UKYVYyg&feature=youtu.be