Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Dr. Sabine Pinedo

LinkedIn Dr. Sabine Pinedo

Dr. Sabine Pinedo

Vasculair internist & Entrepreneur | Cardiovitaal

Ik studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde daar (cum laude) mijn artsexamen. Vervolgens werd ik in het AMC opgeleid tot internist. Mijn vader, oncoloog, was en is een voorbeeld voor mij. De patiënt staat altijd op de eerste plaats. Vanuit die positie denkt ik na over het geven van de ideale vorm van behandeling en zorg. Innovatie, preventie, zorg op afstand en zorg dichtbij (de dokter in je broekzak) zijn begrippen die mij motiveren.

Ik ben (mede)eigenaar en oprichtster van een landelijk opererende (on-line) trombosedienst (trombovitaal.nl), een landelijk opererend hartrevalidatie concept (cardiovitaal.nl) en een ZBC (stichting hearts4people) dat in het Arterium in Amsterdam gehuisvest is (Arterium.nl). Alle drie de concepten zijn een nauwe band aangegaan met zorgprofessionals in het land om gezamenlijk de verschillende zorgpaden op het gebied van hart-en vaatziekten (trombosedienst, hartrevalidatie en vasculaire- en metabole aandoeningen) te optimaliseren. Ook leefstijl ondersteuning op afstand speelt hier een belangrijke rol.

Alle genoemde concepten gebruiken slimme technologieën in combinatie met het hier speciaal voor gebouwd platform, Vital10 (Vital10.nl), als middel om begeleiding op afstand en begeleiding bij leefstijl verandering in samenwerking met allerlei verschillende professionals te kunnen realiseren. Vorig jaar ontvingen wij een subsidie van de hartstichting om gezamenlijk met het LUMC en de Universiteit Leiden te onderzoeken of belonen helpt om een positieve leefstijl-aanpassing langer vol te houden (benefitforall.nl)

Mijn echtgenoot, Roderik Kraaijenhagen, cardioloog en ik zetten ons in om de zorg te ontzorgen en preventie op de kaart te zetten. Als lid van de ICT&health redactieraad deel ik kennis en kunde om de zorg te helpen opschalen.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen