Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Vivian Broex

Twitter LinkedIn Vivian Broex

Vivian Broex

Voorzitter Raad van Bestuur | ZorgSpectrum

Vivian  Broex is sinds 1 april 2017 voorzitter van de Raad van Bestuur bij ZorgSpectrum, dat met ruim 1800 medewerkers thuis-, verpleeghuis- en revalidatiezorg biedt in de regio Utrecht. Vivian werkt al haar hele carrière in de gezondheidszorg. Zo begon zij haar loopbaan bij de Raad voor de Volksgezondheid en Zorgwerkte enkele jaren bij een zorgverzekeraar en vanaf 2002 is zij directeur/bestuurder bij diverse zorgorganisaties. Sinds 2010 is zij werkzaam in de ouderenzorg.

De grootste uitdaging in de zorg gaat om de vraag: ‘Wie zorgt er straks voor mij?

Uitdagende ontwikkelingen zoals een tekort aan medewerkers, de grotere vraag om eigen regie van mensen en de kansen die digitalisering bieden, zijn voor mij redenen op zoek te gaan naar nieuwe zorgconcepten. Juist omdat ik erin geloof dat we alleen met slimme, digitale oplossingen en nieuwe businessmodellen in de zorg recht doen aan de behoefte van mensen. Een complexe opgave, maar juist daar waar het complex wordt, zit ik op mijn plek.

Mijn werkwijze kenmerkt zich doordat ik vragen omdraai. Ik ga in mijn denken uit van de vraag ‘Wie zorgt er (straks) voor mij?’ in plaats van louter het organisatieperspectief als vertrekpunt te nemen. Status quo is voor mij niet goed genoeg. Technologische toepassingen hebben de toekomst.  Zo zie ik volop kansen in de zorgketen en mogelijkheden om medewerkers nóg beter te ondersteunen in het primaire proces.

Vanuit deze overtuiging,  kijk ik ernaar uit om in de redactieraad ICT&health op innovatieve wijze een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van de toekomst!

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen