Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Erik Gerritsen

Twitter LinkedIn Erik Gerritsen

Erik Gerritsen

Voorzitter Directieraad | woningcorporatie Ymere

Voor digitale innovatie bestaat geen silver bullet. Het is een ongetemd probleem: er is onzekerheid over wat wel of juist niet werkt, er wordt nog een normatief debat gevoerd over wat nou precies goede zorg is en vooral: er zijn veel spelers en niemand is de baas. Iedereen heeft dus een eigen verantwoordelijkheid in de zorgtransformatie. Mijn advies is daarom: blijf kennis uitwisselen over goede voorbeelden van digitale zorg en inspireer elkaar.

Daar draag ik graag aan bij. En veel vraagstukken voor zorg spelen ook voor woningcorporaties, zoals de bouw en inrichting van woningen voor senioren om zo lang mogelijk thuis te wonen. Mooi om als lid van de ICT&health redactieraad bij mijn vorige (net)werk en “oude liefde” betrokken te blijven en een bijdrage te kunnen blijven leveren aan het verbeteren van de zorg door samenwerking tussen wonen en zorg een slinger te geven.

Erik Gerritsen was van 1 juni 2015 tot 1 juni 2021 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was hij onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken, gemeentesecretaris van kennisambassadeur van Amsterdam en daarna bestuursvoorzitter van Bureau Jeugdzorg Agglomeratie, respectievelijk regio Amsterdam. Sinds 2021 is hij directievoorzitter van woningcorporatie Ymere.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen