Jolande Tijhuis

Voorzitter Raad van Bestuur | VIGO

Drs. Jolande Tijhuis is sinds mei 2019 voorzitter van de raad van bestuur bij VIGO. Daarvoor was zij van 2011 tot 2019 bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheid.
VIGO biedt met haar organisaties Centiv, GGZ Momentum, Pactum, Rooyse Wissel, Vincent van Gogh en Viviq zorg en begeleiding aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Zij brengen samen eigen kracht verder.

In 2020 stond Tijhuis met VIGO als launching partner aan de bakermat van GZ-Plein; een platform/ecosysteem dat een antwoord biedt op de groeiende vraag naar curatieve ggz. Met GZ-Plein als disruptief digitaal business model liep zij al ver vooruit op het Integraal Zorg Akkoord (IZA). GZ-Plein heeft een ambitieuze maatschappelijke doelstelling met als vertrekpunt regie bij de mens zelf. Het model zet in op het vergroten van mentale weerbaarheid en werkt vanuit Positieve Gezondheid.

Jolande studeerde biologie en bedrijfskunde, werkte als consultant voor Twynstra Gudde in profit en non-profit, kreeg diverse carrièremogelijkheden in de private sector, maar koos voor een maatschappelijke functie. Haar brede ervaring en achtergrond komen goed van pas bij de transformatie die de geestelijke gezondheidszorg momenteel doormaakt.

Artikelen van Jolande Tijhuis

GZ-Kompas: het verkennend gesprek van de toekomst
Vincent van Gogh en VGZ durven en doen digitaal
GZ-Plein als antwoord op Integraal Zorgakkoord
Netwerkorganisaties ontmoeten elkaar op de route naar digitalisering
GZ-Plein: volledig digitale zorg en daar voorbij
Jolande Tijhuis maakt zich sterk voor meer regie GGZ-patiënt ‘Match&Care op bonafide online platform’