Karine van ’t Land

Voorzitter | Arts Maatschappij + Gezondheid, University lecturer en Researcher - KAMG

Elke crisis biedt kansen. De coronacrisis geeft ons de kans om te ervaren hoeveel we over hebben voor gezondheid. We weten nu dat we in staat zijn tot krachtige maatregelen. Als samenleving staan we pal voor de kwetsbaren. Laten we dat blijven doen en na afloop van de ergste crisis ook de sluipende bedreigingen van gezondheid aanpakken.

De coronacrisis biedt ons nog een kans. We leren nu hoeveel er online en digitaal mogelijk is. We werken op afstand, we zorgen op afstand, we geven onderwijs op afstand. Het is waardevol dat we als samenleving een steile leercurve doormaken op digitaal gebied. Dat zal van pas komen om onze leefstijl gezonder te maken.

Karine van ’t Land is als arts Maatschappij + Gezondheid expert op het gebied van public health, preventie en leefstijl. Ze werkt als beleidsadviseur leefkracht bij zorgverzekeraar Menzis, en is sectieredacteur public health voor het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen is ze verbonden aan de Aletta Jacobs School of Public Health. Doceert healthcare management aan de University of Groningen Business School en het mastervak e-Health voor de vakgroep Innovation Management & Strategy. En treedt ze op als gastdocent medisch leiderschap voor TNO en het Radboudumc. Per 1-1-2023 is Karine tevens voorzitter van het KAMG.