Leanne van Almen

Manager Health Innovation Labs - Radboudumc

Leanne van Almen is een bevlogen professional met een achtergrond in communicatie en organisatiewetenschappen. Ze studeerde af aan de Tilburg University en begon haar carrière bij Berenschot waar ze deel uitmaakte van de adviesgroep Zorg. Met een passie voor zorg en een onverzadigbare nieuwsgierigheid is ze inmiddels ruim 10 jaar werkzaam binnen het Radboudumc. Daar is ze manager op de innovatieafdeling Health Innovation Labs.

Als manager van Health Innovation Labs is Leanne verantwoordelijk voor het identificeren van nieuwe mogelijkheden en het mede ontwikkelen van innovatieve strategieën om de patiëntenzorg te verbeteren. Ze gelooft sterk in de kracht van interdisciplinaire samenwerking om vooruitgang te boeken in de gezondheidszorg. Ze bouwt succesvol partnerschappen op met clinici, onderzoekers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Haar open benadering van innovatie stimuleert het delen van kennis en het benutten van nieuwe technologieën en benaderingen.

Leanne is een voorstander van de Agile werkwijze en gelooft dat deze veel kansen biedt om de gezondheidszorg op een andere manier te organiseren, met flexibiliteit en snelle aanpassing aan veranderingen. Met haar toewijding voor vernieuwing via verbinding zal ze blijven bijdragen aan de transformatie van de gezondheidszorg.

Zorg Dichtbij: innovaties voor morgen
“De zorg staat niet aan de vooravond van een grote uitdaging. We zitten er middenin! Meer mensen met chronische aandoeningen. Minder mensen om ze te helpen. Hogere kosten. Een veranderend klimaat. En grotere gezondheidsverschillen tussen mensen. De uitdaging is te groot om op te lossen met ons huidige systeem.

De zorg vraagt daarom om een andere benadering, om een duurzaam systeem. Het pad naar die oplossing gaat echter niet vanzelf. Het vraagt om lef en experimentele ruimte. Ruimte om de spanning tussen innovatie en de dagelijkse praktijk te overbruggen. Professionele ondersteuning bij dit proces vergroot de kans van slagen. Als lid van de ICT&health redactieraad draag ik daaraan graag mijn steentje bij door kennis, inzichten en nieuwe ontwikkelingen te delen.”