Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Mark Schuuring MD Ph.D.

Twitter LinkedIn Mark Schuuring MD Ph.D.

Mark Schuuring MD Ph.D.

Cardioloog | Postdoctoral researcher Digital Cardiology | Amsterdam UMC

Mark Schuuring MD Ph.D. is een cardioloog met interesse in beeldvorming en digitale zorg toepassingen. Hij is gepromoveerd op late complicaties bij volwassenen met aangeboren hartaandoeningen. In deze patiëntengroep heeft Mark met steun van de Hartstichting en het Citrien NFU fonds een e-health studie uitgevoerd, en op de wetenschappelijke resultaten hoopt zijn promovendus in het voorjaar van 2021 te promoveren.

“Als het om e-health-toepassingen gaat, is HartWacht een interessante casus. Ik heb met steun van de Hartstichting en het Citrien-fonds, HartWacht kunnen bestuderen bij volwassenen met een aangeboren hartafwijking. De bereidheid onder deze patiënten voor deelname aan onderzoek om de effectiviteit ervan te bewijzen is groot en de adherence is hoog. Toch valt van het proces nog veel te leren en te delen.”

Mark heeft nu een voortrekkersrol binnen wetenschappelijk onderzoek op het gebied van artificiële intelligentie op de afdeling cardiologie. Tevens zit hij in het editorial board van het European Heart Journal – Digital Health en participeert hij in de Nucleus van de werkgroep e-Cardiology van de Europese cardiologie vereniging.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen