Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Peter van der Meer

Twitter LinkedIn Peter van der Meer

Peter van der Meer

Voorzitter Raad van Bestuur | Albert Schweitzer ziekenhuis

In Nederland wordt ook een zorginstelling een informatieverwerkend ‘bedrijf’. De digitalisering heeft voor meer dan 99% zijn intrede gedaan. IT is onmisbaar, big data wordt bruikbaar mits we het tot (voorspellende) informatie kunnen omtoveren en burgers en patiënten digitaal op allerlei mogelijke manieren kunnen communiceren met hun zorgverlener.

De jonge burger, de nieuwe generaties zullen zorg 180 graden anders consumeren. Net zoals traditionele media hun plaats hebben afgestaan aan nieuwe real-time, on-demand, super actuele en razendsnelle new-media. De nieuwe wereld burger zal zorg overal kunnen ontvangen, het zal veel minder plaats afhankelijk worden. Grote – acute – interventie centra zullen in de plaats komen van ziekenhuizen, chronische ziekten verdwijnen uit het ziekenhuis en ‘eenvoudige’ medische ingrepen zullen worden verricht in nieuwe beter-huizen. ICT&health is een geweldig podium om de nieuwe (ziekenhuis-) zorg te etaleren en te bediscussiëren. Als lid van de redactieraad van ICT&health draag ik daar graag aan bij.

Peter van der Meer is voorzitter van de raad van bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz). Daarvoor was hij vice-voorzitter van de raad van bestuur van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. En daarvoor was hij bestuurder bij Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag; daarvoor van het voormalige Ziekenhuis Leyenburg in Den Haag (later opgegaan in het HagaZiekenhuis). Van der Meer is geschoold in accountancy en behaalde zijn doctoraal informatiemanagement aan het Nyenrode Universiteit.

Artikelen van Peter van der Meer

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen