Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Maurice van den Bosch

Twitter LinkedIn Maurice van den Bosch

Maurice van den Bosch

Voorzitter Raad van Bestuur | OLVG

Maurice van den Bosch is sinds 1 april 2018 voorzitter van de raad van bestuur van OLVG. Van den Bosch was sinds 1 april 2017 al lid van de raad van bestuur van OLVG. Naast zijn rol als voorzitter blijft hij een dagdeel per week actief als interventieradioloog.

Binnen het huidige zorgstelsel bestaan heel veel mogelijkheden voor vernieuwing, substitutie en kostenbeheersing, stelt Van den Bosch. En het hoofdlijnenakkoord voor de medisch-specialistische zorg, met zijn doelstelling in 2022 voor de ziekenhuizen tot een omzetgroei van nul procent te komen, speelt daarin een sterk sturende rol.

“Laat ik voorop stellen dat er forse uitdagingen liggen om het sneller voor elkaar te krijgen dan het nu lijkt te gebeuren”,  “maar laten we wel realistisch blijven. We zien een stijgende zorgvraag, een structureel personeelsprobleem en een influx van zorgtechnologie die verbetering in de zorg mogelijk maakt, maar waarin wel moet worden geïnvesteerd om die te realiseren. We zien dan ook dat nu de grenzen van het systeem worden verkend.

Harder werken kunnen we niet meer, dus de oplossing moet zitten in slimmer werken. Daarin hebben we als ziekenhuizen en medische professionals de verantwoordelijkheid om een voortrekkersrol te pakken.”

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen