Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Professor Andrea Maier

Twitter LinkedIn Professor Andrea Maier

Professor Andrea Maier

Hoogleraar Algemene geneeskunde en Ouderenzorg, Gerontologie | University of Melbourne | VU Amsterdam

Terwijl we steeds ouder worden, zien we ziektes die voorheen vooral op hoge leeftijd voorkwamen, nu op steeds jongere leeftijd optreden. Gemiddeld hebben vrouwen al op hun 41ste en mannen op hun 45ste een chronische ziekte. Dat stelt verouderingsonderzoeker en hoogleraar interne geneeskunde Andrea Maier. Zij ziet goede mogelijkheden om ook op jongere leeftijd actief bezig te zijn met gezonder ouder worden. Technologische Innovaties spelen daarbij een belangrijke rol.

Andrea Maier (1978) is verouderingsonderzoeker en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde en Geriatrie aan de University of Melbourne, Australië. Ook is ze hoofd van de Divisie Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde, Geriatrie, Rehabilitatie en Langdurige Zorg van het Royal Melbourne Hospital in Melbourne, Australië.

Andrea begon tijdens haar studie geneeskunde aan de universiteiten van Halle-Wittenberg en Lübeck al met onderzoek naar veroudering. Na haar summa cum laude promotie in 2003 in Lübeck en promotie in 2008 aan de Rijksuniversiteit Leiden, werd Maier in 2012 hoofd van de sectie ouderengeneeskunde en gerontologie aan het VU Medisch Centrum. Op 33-jarige leeftijd werd ze benoemd tot hoogleraar Interne geneeskunde, in het bijzonder Gerontologie. Hiermee was Maier de jongste hoogleraar in de interne geneeskunde ooit in Nederland.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen