Programma

Redactieraad

Tip hier de redactie

Volg Robbert van Bokhoven

Twitter LinkedIn Robbert van Bokhoven

Robbert van Bokhoven

Senior adviseur en programmaleider eHealth4All | Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen

Na vele jaren in de gezondheidszorg sta ik nog steeds versteld van de grote gezondheidsverschillen  tussen hoog en laag opgeleiden in Nederland. Natuurlijk, het is complex, vraagt een integrale aanpak (ook buiten de zorg) en dan is een lange adem nodig. Maar toch. Ik zie e-health als een mooie kans iets aan die gezondheidsverschillen te doen. Vooral omdat het gezondheid dichtbij mensen brengt en iets is waar mensen zelf actief wat mee kunnen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat iedereen er mee uit de voeten kan: eHealth4All. En daar is nog een wereld te winnen.

Ik zet mijn kennis en ervaring daar als verbinder graag voor in, samen met alle benodigde partijen: patiënten/inwoners, professionals in preventie, zorg en ondersteuning, ontwikkelaars/entrepreneurs, beroeps- en brancheorganisaties, zorgverzekeraars en (lokale) overheden.

Ik ben opgeleid als sociaal geograaf aan de Universiteit Utrecht maar heb in mijn hele loopbaan in de gezondheidszorg gewerkt. Eerst bij het huisartseninstituut en in de oncologische zorg bij de Integrale Kankercentra (advies op organisatie en samenwerking), daarna binnen het VWS stimuleringsprogramma voor de palliatieve-terminale zorg (coördinatie). Vervolgens heb ik gewerkt voor de gemeente Den Haag op het gebied van achterstandsproblematiek en ben sinds 2010 werkzaam bij Pharos, landelijk expertisecentrum gezondheidsverschillen als senior adviseur en programmaleider eHealth4All.

Als lid van de ICT&health redactieraad deel ik graag al mijn ervaringen en kennis met collega professionals en hoop zo bij te kunnen dragen aan de kennisdeling ten behoeve van een betere gezondheidszorg.

Artikelen van Robbert van Bokhoven

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen