Vivian Broex

Voorzitter Raad van Bestuur - Diakonessenhuis

Sinds 15 februari 2023 ben ik voorzitter van de Raad van Bestuur van het Diakonessenhuis. Voorafgaand aan deze benoeming, was ik gedurende de afgelopen zes jaar voorzitter van de Raad van Bestuur bij ZorgSpectrum, een organisatie die zich richt op de zorg voor ouderen en twaalf vestigingen heeft in de regio Utrecht.

De grootste uitdaging in de zorg gaat om de vraag: ‘Wie zorgt er straks voor mij?’

Uitdagende ontwikkelingen zoals een tekort aan medewerkers, de grotere vraag om eigen regie van mensen en de kansen die digitalisering bieden, zijn voor mij redenen op zoek te gaan naar nieuwe zorgconcepten. Juist omdat ik erin geloof dat we alleen met slimme, digitale oplossingen en nieuwe businessmodellen in de zorg recht doen aan de behoefte van mensen. Een complexe opgave, maar juist daar waar het complex wordt, zit ik op mijn plek.

Mijn werkwijze kenmerkt zich doordat ik vragen omdraai. Ik ga in mijn denken uit van de vraag ‘Wie zorgt er (straks) voor mij?’ in plaats van louter het organisatieperspectief als vertrekpunt te nemen. ‘Status quo’ is voor mij niet goed genoeg. Technologische toepassingen hebben de toekomst.  Zo zie ik volop kansen in de zorgketen en mogelijkheden om medewerkers nóg beter te ondersteunen in het primaire proces.

Vanuit deze overtuiging,  kijk ik ernaar uit om in de redactieraad ICT&health op innovatieve wijze een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van de toekomst!