3D-geprinte beugel en telehealth bieden nieuwe mogelijkheden

11 november 2016
Nieuws

Alex Fenkell en Jordan Katzman ontmoetten elkaar toen ze 13 waren tijdens een zomerkamp. Beide droegen een gloednieuwe beugel in hun mond. Ze werden beste vrienden en startten later samen een bedrijf om de wereld van de beugel te veranderen.

“We hadden allebei een mond vol met metalen plaatsjes en draadjes”, zegt Fenkell, medeoprichter van SmileDirectClub . “Later, toen we zakenpartners werden, keken we terug op onze eerste ontmoeting en besloten dat er een betere manier moest zijn om het beugelprobleem aan te pakken.”

Extreem hoge kosten

Ze besloten om de markt van de onzichtbare beugels te onderzoeken en kwamen al snel tot de conclusie dat het potentieel in 3D printen en telehealth nog niet was ontdekt. Ze schrokken enorm van de hoge kosten van beugels en het feit dat deze kosten ervoor zorgden dat veel mensen geen beugel namen.

“Deze industrie is veel te lang veel te duur geweest”, zegt Fenkell. “ In Amerika alleen al zijn 50 miljoen Amerikanen op zoek zijn naar een mooiere lach. Daarom zijn we deze industrie ingestapt.”
 

"Eerste digitale merk voor uw glimlach"

SmileDirectClub biedt onzichtbare beugels die van BPA-vrije plastics met een 3D-printer worden gemaakt. Thuis maakt de klant een gebitsafdruk met een doe-het-zelf pakket van SmileDirectClub. Dat wordt teruggestuurd naar het bedrijf samen met enkele digitale foto’s die worden geupload.

De klant krijgt een professionele recensie van een erkende tandarts. Daarna wordt een op maat gemaakt beugel naar de klant gestuurd via de post. Volgens Fenkell is deze oplossing “zo’n 70% goedkoper dan andere beugels.”