Adidas lanceert health app voor vrouwen: All Day

31 maart 2017
Nieuws

Met All Day wilt Adidas aantonen dat het bereiken van gezondheidsdoelen niet saai of eentonig hoeft te zijn. De app geeft gebruikers tips op vier gebieden: beweging, voeding, rust en mindset. All Day richt zich vooralsnog op vrouwen en is te downloaden via zowel iOS als Android.

All Day staat voor flexibel werken aan gezondheidsdoelen. Voor veel mensen is het vinden van constante motivatie immers moeilijk. Adidas wilt dit probleem aanpakken door gebruikers een grote verscheidenheid aan content te bieden. All Day biedt haar vrouwelijke gebruikers recepten en oefeningen op het gebied van sport en rust. De app is verbonden met het gelijknamige platform van het sportbedrijf.

Gezondheid in vier domeinen

Adidas stelt dat gezondheid niet slechts afhangt van fysieke fitheid. All Day biedt dan ook tips op vier gebieden: beweging, voeding, rust en mindset. Deze zogenaamde tips en tricks, door Adidas ‘Discoveries’ gedoopt, helpen gebruikers hun fitheid te verbeteren. Zo zijn er onder andere recepten te vinden, krijgt de gebruiker nieuwe oefeningen te zien en bevat de app ook de perfecte muziek om bij in slaap te vallen.

Tijdens de eerste lancering zijn er twaalf Discoveries op de app te vinden, waarna er iedere maand nieuwe content toegevoegd wordt.

App All Day te gebruiken

De app richt zich in eerste instantie op vrouwen. All Day motiveert hen die op zoek zijn naar meer variatie, en daarbij niet bang zijn nieuwe dingen te proberen. De app moet een gezonder en fit leven meer laagdrempelig maken, zonder dat het de ‘fun’-factor verliest. Het streven van Adidas is dan ook dat gebruikers de app de hele dag, All Day, gebruiken. Onderstaande video toont een All Day gebruikster, die de app gebruikt van ontwaking tot slapengaan.

###Adidas###

Ter ontwikkeling van de app werkte Adidas samen met fitness bedrijf EXOS, the American College of Sports Medicine en Verily. Google Fit en Apple Health Kit ondersteunen bij het verwerken van de data die de app verwerkt.

De app moet in de zomer van 2017 verschijnen, maar een exacte datum is tot op heden niet bekend. Wel is het mogelijk mee te doen aan een gesloten bètatest.