Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
10 november 2016
Artikel delen

De bijsluiter wordt gemoderniseerd

De bijsluiters van medicijnen zijn te vaak voorzien van te kleine lettertjes en moeilijk vakjargon. Voor de meeste mensen onbegrijpelijk en te veel gedoe om goed te lezen. Dit gebeurt dan ook te weinig en vaak weten mensen niet welke bijwerkingen op zouden kunnen treden. Daar wordt nu wat aan gedaan met de toevoeging van “de kijksluiter”.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het animatiefilmpje vertelt in ongeveer tweeënhalve minuut wat de werking is van het medicijn, welke bijwerkingen er op kunnen treden en hoe het ingenomen moet worden. Het wordt in eenvoudige taal gebracht, zodat het voor iedereen begrijpelijk is. Ook variëren de video’s per geslacht en leeftijd.

Wanneer je binnenkort een medicijn aanschaft, krijg je een inlogcode mee, waarmee je de gebruiksinstructies op internet kunt bekijken. Voor het einde van dit jaar moeten ongeveer honderd apotheken in Nederland de kijksluiter meegeven.

###bijsluiter###

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen