Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 mei 2019
Artikel delen

Diakonessenhuis krijgt lening voor vernieuwing, technologie

Het Diakonessenhuis Utrecht – Zeist – Doorn heeft een overeenkomst afgesloten met de Europese Investeringsbank (EIB) voor 43 miljoen euro. Het geld zal worden gebruikt voor onder andere de renovatie en nieuwbouw op de verschillende locaties van het Diakonessenhuis en een upgrade van het elektronisch patiëntendossier. De renovaties en vernieuwing worden doorgevoerd op alle drie de locaties.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het Diakonessenhuis is het eerste algemene ziekenhuis in ons land dat een dergelijke overeenkomst afsluit met deze Bank van de Europese Unie. De overeenkomst is tegen gunstige condities, waaronder een lagere rente. 

Het bedrag van 43 miljoen is onderdeel van een lening die het ziekenhuis eerder afsloot met de Rabobank en BNG Bank. Toen al spraken zij de mogelijkheid af om een deel van de lening om te zetten naar de EIB.

Samen met financiering uit eigen middelen investeert het Diakonessenhuis de komende jaren in totaal voor 185 miljoen euro in renovaties, voornamelijk op de locatie Utrecht. Zo komen er onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&kind en overige poliklinieken en kantoorruimten .

‘Aanpassen aan veranderende zorgvraag’

“In Nederland moeten ziekenhuizen zich aanpassen aan de veranderende vraag naar zorg en aan de zich snel ontwikkelende zorgtechnologie. De renovatie en nieuwbouw op de verschillende locaties van het Diakonessenhuis en een upgrade van het elektronisch patiëntendossier maken het ziekenhuis efficiënter en flexibeler zodat het zich gemakkelijker kan aanpassen aan toekomstige veranderingen”, zegt Ambroise Fayolle, vice-president EIB.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen