Search
Close this search box.
Search

Diakonessenhuis krijgt lening voor vernieuwing, technologie

Het Diakonessenhuis Utrecht - Zeist - Doorn heeft een overeenkomst afgesloten met de Europese Investeringsbank (EIB) voor 43 miljoen euro. Het geld zal worden gebruikt voor onder andere de renovatie en nieuwbouw op de verschillende locaties van het Diakonessenhuis en een upgrade van het elektronisch patiëntendossier. De renovaties en vernieuwing worden doorgevoerd op alle drie de locaties.

Het Diakonessenhuis is het eerste algemene ziekenhuis in ons land dat een dergelijke overeenkomst afsluit met deze Bank van de Europese Unie. De overeenkomst is tegen gunstige condities, waaronder een lagere rente. 

Het bedrag van 43 miljoen is onderdeel van een lening die het ziekenhuis eerder afsloot met de Rabobank en BNG Bank. Toen al spraken zij de mogelijkheid af om een deel van de lening om te zetten naar de EIB.

Samen met financiering uit eigen middelen investeert het Diakonessenhuis de komende jaren in totaal voor 185 miljoen euro in renovaties, voornamelijk op de locatie Utrecht. Zo komen er onder meer nieuwe poliklinieken oogheelkunde en neurologie, nieuwe voorzieningen voor de afdeling cardiologie, een Stiltecentrum, een nieuw centrum voor Vrouw&kind en overige poliklinieken en kantoorruimten .

‘Aanpassen aan veranderende zorgvraag’

“In Nederland moeten ziekenhuizen zich aanpassen aan de veranderende vraag naar zorg en aan de zich snel ontwikkelende zorgtechnologie. De renovatie en nieuwbouw op de verschillende locaties van het Diakonessenhuis en een upgrade van het elektronisch patiëntendossier maken het ziekenhuis efficiënter en flexibeler zodat het zich gemakkelijker kan aanpassen aan toekomstige veranderingen”, zegt Ambroise Fayolle, vice-president EIB.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DigiPunt zorg
DigiPunt, thuismonitoring astmapatiënten en digitale recepten
Financiering passende zorg
Subsidieoproep passende zorg in verpleging en verzorging
diagnostiek
Goede zorg begint met goede diagnostiek
transformatieplan CWZ
Positieve beoordeling voor transformatieplan CWZ
Regioplannen NZa
NZa pleit voor meer meetbare doelen in regioplannen
e-learning
E-learning breder ingezet bij digitalisering ziekenhuizen
De WHO heeft onlangs de kick-off gegeven voor het Global Initiative on Digital Health (GIDH). Het doel van het initiatief is om de implementatie van de ‘Wereldwijde strategie voor digitale gezondheidszorg 2020-2025’ te versterken en te versnellen.
Global Initiative on Digital Health officieel van start
Oncologienetwerk
Nieuw oncologienetwerk Noord- en Oost-Nederland
Verbeterprogramma ouderenzorg
Samenwerking centraal in verbeterprogramma Samen Beter
eiwitten
Menselijke eiwitten herkennen met nieuwe techniek
Volg jij ons al?